Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τσοχατζόπουλος: Ασκείται κρατική βία εις βάρος μου Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ένοχος δηλώνει ο Ζήγρας


Τρίτη 23 Απριλίου 2013


Τσοχατζόπουλος: Ασκείται κρατική βία εις βάρος μου
Την Τετάρτη 8 Μαϊου θα επαναληφθεί η δίκη του πρώην Υπουργού  Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορούμενών του για...
ξέπλυμα μαύρου χρήματος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, λέγοντας ότι επιχειρείται συστηματικά να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι λειτουργούσε κάτι σαν παράνομη εγκληματική οργάνωση με την εμπλοκή του ίδιου και ότι τόσο καιρό που είναι προφυλακισμένος δεν έχει γίνει έρευνα για να αναδειχθεί ποιος πραγματικά έχει την κύρια ευθύνη για τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δήλωσε ότι ασκήθηκε σε βάρος του και της οικογένειάς του "κρατική βία" και  ζήτησε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, για ανθρωπιστικούς λόγους. Η ίδια η κ. Σταμάτη δήλωσε ότι το μόνο έγκλημά της είναι ότι παντρεύτηκε έναν Υπουργό και ότι απέκτησε ένα σπίτι με δάνειο.
Ο συγγενής και στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, παραδέχτηκε ενοχή και κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό ότι τον ενέπλεξε στην όλη υπόθεση. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι.


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έδρασε μόνος ο Τσοχατζόπουλος
Σχολιάζοντας την έναρξη της δίκης του πρώην Υπουργού, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, σε άτυπο ενημερωτικό του σημείωμα, διατυπώνει την άποψη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν θα μπορούσε να δρα μόνος του, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε «διαπρεπές μέλος εκείνου του μέρους του πολιτικού συστήματος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΜΜΕ της διαπλοκής κλπ)» που φέρει την ευθύνη για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την εξαθλίωση ολοένα περισσότερων Ελλήνων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συνεχίζει λέγοντας ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος υπήρξε σημαίνον στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κορυφαίος Υπουργός επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος. Εκτιμά ότι οι πράξεις του δεν μπορεί να μην ήταν γνωστές, και όπως φαίνεται, ανεκτές σε άλλα μέλη των κυβερνήσεων που συμμετείχε αλλά και σε άλλα στελέχη του κόμματός του.

Και υπό την έννοια αυτή, καταλήγει, η ποινική τιμωρία του, σήμερα που είναι παροπλισμένος πολιτικά, έστω και για όσες από τις πράξεις του δεν έχουν παραγραφεί, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ διατυπώνει τη θέση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι συνεχίζονται ακόμη και ότι εντείνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: