Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Το ευρώ θα επιβιώσει λέει ο Μπαρόζο

 
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
Την απόλυτη βεβαιότητα του ότι η Ευρώπη θα βγει ισχυρότερη από τη σημερινή κρίση και ότι το ευρώ παρότι εξασθενημένο αυτή τι στιγμή δεν απειλείται αλλά και την..
πεποίθησή του ότι θα δοθεί λύση στην κρίση εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν έκανε λόγο για την ανάγκη δομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου η Ευρώπη να γίνει πιο ανταγωνιστική, κάτι με το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, συμφωνεί τόσο η αριστερά όσο και η δεξιά. 
Αναφερόμενος στην παροχή βοήθειας από τη Γερμανία προς την Ελλάδα ο Ζοζέ Μπαρόζο εμφανίστηκε αισιόδοξος υποστηρίζοντας ότι «οι Γερμανοί φορολογούμενοι και ο γερμανικός πληθυσμός γενικά είναι πολύ φιλοευρωπαίοι». 
Εν αναμονή της αυριανής ετυμηγορίας του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου σχετικά με την βοήθεια που έχει καταβληθεί προς την Ελλάδα και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχολίασε ότι «Τα Συνταγματικά Δικαστήρια των χωρών μελών της ευρωζώνης είναι ανεξάρτητα, αλλά δεν περιμένω κάποιο δικαστικό εμπόδιο στο να εφαρμοστεί κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη για την ολοκλήρωση». 
Ταυτόχρονα ο Ζοζέ Μπαρόζο απέκλεισε την ενδεχόμενο σύστασης ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης τονίζοντας ότι "Δεν έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε οποιουδήποτε είδους δημόσια υπηρεσία αξιολόγησης. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ... να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις οι οποίες χρειάζονται και να μειώσουμε φυσικά τα επίπεδα του χρέους των ευρωπαϊκών χωρών". Όπως συμπλήρωσε "Είτε συμφωνούμε είτε όχι με καθεμιά από τις αποφάσεις των οίκων αξιολόγησης, ένα πράγμα είναι σίγουρο: πρέπει να μειώσουμε τα ελλείμματα και να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών μας".
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: