Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας Ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011
Κρίσιμες διαβουλεύσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησαν χθες το απόγευμα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ η κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία..
προς κάθε κατεύθυνση και αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του προγράμματος.
Ταυτόχρονα τονίζει ότι θα υπάρξουν αναδιαρθρώσεις των υψηλών μισθολογίων ενώ σημειώνει ότι τα υπουργεία συνεχίζουν την επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων για την εργασιακή εφεδρεία. Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον κ. Ρομπάι.
Συνεδριάσεις και συναντήσεις στην Ευρώπη
Πολύ σημαντική ήταν η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση εκπροσώπων των Υπουργών Οικονομικών του Γιουρογκρούπ, με αντικείμενο τις εγγυήσεις για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα και την πρόοδο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Η Ελλάδα σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ζήτησε την αναθεώρηση του φετινού ελλείμματος κατά μια μονάδα ως αποτέλεσμα της βαθύτερης ύφεσης.
Το απόγευμα στο Βερολίνο Αγκελα Μέρκελ και Χέρμαν Βαν Ρομπάι αναζήτησαν τρόπους ανάσχεσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, που "γονατίζει" χώρες, όπως η Ελλάδα.
Νωρίς χθες το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ρομπάι. Συζήτησε μαζί του την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας και την εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής και ο κ. Ρομπάι εξέφρασε τη στήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.
Για τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου
Ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είναι θεμελιώδης για τη χώρα και συνέστησε απόλυτη ψυχραιμία προς κάθε κατεύθυνση για τις εξελίξεις και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει χωρίς καθόλου να χαλαρώσει.
Για τις δημοσκοπήσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε ότι το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται υλοποιώντας τις μεταρρυθμίσεις και όχι ακολουθώντας τις δημοσκοπήσεις, όπως κάνει η ΝΔ, την οποία κατηγόρησε επίσης για ανευθυνότητα καθώς παίζει με τις εκλογές την ώρα που βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών υλοποίησης και εφαρμογής των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.
Για τους μισθούς
Με αφορμή τους υψηλούς μισθούς ο κ. Μόσιαλος είπε ότι θα υπάρχουν αναδιαρθρώσεις μισθολογίων και διέψευσε τους αριθμούς που δημοσιεύθηκαν στον κυριακάτικο τύπο όσον αφορά στο ενδεχόμενο απολύσεων ή εργασιακής εφεδρείας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται τα στοιχεία ακόμη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: