Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Σαντορίνη


Τρίτη 02 Αυγούστου 2011

Κοντεύει τρίμηνο που έχουμε να τα πούμε…
Ας ασχοληθούμε λίγο με τον εν αργία και τα παλικάρια του.
·         Γ. Παπαθανασίου: Σε αργία
·         Δ. Μυλωνέρος: Τράβηξε και τραβάει τον δρόμο του ανεξάρτητου
·     Δ. Τουμαράς: Απών... για 3η ή για 4η συνεχόμενη συνεδρίαση (Υπάρχει πρόεδρος Δ.Σ. για να εφαρμόσει τον κανονισμό;  Αντιπολίτευση υπάρχει για να ζητήσει να εφαρμοστεί ο κανονισμός;)
·         Θ. Στύλος: Σε όλα διαφωνεί και όλα τα ψηφίζει μέχρι τις 9, μετά φεύγει!
·         Π. Κιάφας: Διαφωνεί και το δείχνει. 

Προσθέστε σε όλα αυτά τις τοπικιστικές εξάρσεις των Κωτούλη και Τσιμήτρη αλλά και την αλαλία των λοιπών δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης καθώς και τις 2-3 παραιτήσεις τοπικών προέδρων που αναμένονται. 

Τι μένει; Θα απαντήσω εγώ και τα σχόλιά σας είναι ελεύθερα!

Μένει ο ασκών χρέη δημάρχου – όχι ο δημαρχεύων – να προσπαθεί να συμαζέψει τα ασυμάζευτα σε μια πλειοψηφούσα δημοτική ομάδα που μπάζει από παντού και ο εν αργία – όχι εκλεγμένος – δήμαρχος να συμπεριφέρεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα (ναι κυκλοφορεί ακόμα με την MERCEDES της ΔΕΑΔΟ, αλήθεια η αντιπολίτευση πού είναι;) και να τοποθετεί σε θέση άμυνας εξαρχής – σε οποιαδήποτε συζήτηση για την άνομη συμπεριφορά του – όλους τους δημοτικούς του συμβούλους και υποστηρικτές του.

Μέσα σε όλα αυτά ο δήμος παράγει – λένε – πολιτισμό με τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Καλές είναι και πρέπει να γίνονται απλά δεν είστε κύριοι της συμπολίτευσης πολιτιστικός σύλλογος, διοίκηση στον δήμο εκλεχτήκατε να ασκείται. 

Αλήθεια όλες αυτές οι περιβόητες μελέτες επί μελετών που εξαγγείλατε γιατί δεν πραγματοποιούνται; Βάζετε τον πήχυ χαμηλά για τα αυτονόητα – που ούτε αυτά κάνετε με επιτυχία – για να δείξετε τι; Επιτυχία ή έργο;

Αυτούς όμως εξέλεξε ο λαός του Δήμου Δίου – Ολύμπου, αυτούς και θα έχουμε.  Παρόλα αυτά οφείλουμε ως δημότες να μιλάμε για τα κακώς κείμενα και να επαινούμε τα καλώς κείμενα. Εγώ προκαλώ τον οποιονδήποτε να μου υποδείξει ΕΝΑ έργο, πέρα των λειψών αυτονοητών (καθαρισμός, 1-2 ασφαλτοστρώσεις, κλπ) που έκανε η νέα δημοτική αρχή.

Αποδεικνύεται όμως καθημερινά πως ο κυκλοφορών με την MERCEDES της ΔΕΑΔΟ εξελέγει δήμαρχος για να δικαστεί ως αιρετός. Χωρίς κανένα σχεδιασμό για το νέο δήμο. Όποιος μπορούσε να του μαζέψει ψήφους για να επιτύχει τον στόχο του, ήταν υποψήφιος. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η κατάσταση που βιώνουμε, για την οποία βέβαια και δεν φταίνε μόνο οι υποψήφιοι του συνδυασμού του, φταίνε και αυτοί που παρόλο που ήξεραν τις επιπτώσεις της εκλογής του, τον στήριξαν και τον ψήφισαν λυσσαλέα την δεύτερη Κυριακή.  Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και όλα αποδείχτηκαν με τον πιο αισχρό τρόπο όταν άρχισαν να παίζουν την κολοκυθιά στην τηλεόραση, για το πόσες φορές αλληλοψηφίστηκαν. Θα κριθούν και αυτοί από τον λαό του δήμου Δίου – Ολύμπου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Είναι καθαρά ουτοπικό σε ένα δήμο χωρίς σχεδιασμό – χαμένο στις εμπνεύσεις του οποιουδήποτε – να ψάχνουμε να βρούμε κάτι σωστό.  Πάντοτε όμως έτσι διοικούνταν αυτός ο τόπος. Συνηθισμένοι είμαστε. 

Έτσι το κάθε ΚΤΕΛ και ο κάθε εκπρόσωπος Δανών, Αλβανών ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας «επενδυτών», θα έρχεται και θα παίρνει ότι θέλει και όπως το θέλει και μάλιστα με την έγκριση ενός δημοτικού συμβουλίου που δεν έχει σχεδιασμό και άρα κατεύθυνση να κινηθεί. Έτσι θα προκύπτουν ήρωες  της στιγμής που θα νοιάζονται περισσότερο από τους άλλους για το καλό του δήμου και των δημοτών.

Στην άμμο άλλωστε κτίζεις παλάτια άνετα. Ουδείς σε ενοχλεί και μάλιστα χωρίς βάσεις, χωρίς σχεδιασμό και αδιαπραγμάτευτα!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα!
http://dionolympos.blogspot.com/
Δεξιός Ψάλτης