Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο Ραγκούσης “τρέχει” για τη διαδοχή

Τρίτη 02 Αυγούστου 2011
 
Η ανυποχώρητη στάση του Γιάννη Ραγκούση στην κόντρα με τους ιδιοκτήτες ταξί, που κορυφώθηκε σήμερα με την εγκύκλιο του Υπουργού Υποδομών για την αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας, από όσους προκαλούν προβλήματα στους δρόμους, δυσχεραίνει το...
κλίμα για την Κυβέρνηση, ταυτόχρονα ωστόσο μοιάζει να εξυπηρετεί τον πολιτικό σχεδιασμό του άλλοτε εξ απορρήτων του Γιώργου Παπανδρέου για το μέλλον.
Πολιτικοί φίλοι του Γιάννη Ραγκούση εκτιμούν ότι ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει αυτή η σύγκρουση, ο Υπουργός Υποδομών θα αποκομίσει διακριτά και μακροπρόθεσμα οφέλη. Έχει ανοίξει μέτωπο με μια κοινωνική ομάδα που… δεν είναι και τόσο συμπαθής στο σύνολο της κοινωνίας, εμφανίζεται ως συνεπής μεταρρυθμιστής, και συγκρούεται με συνδικαλιστικά συμφέροντα, που θεωρούνται υπεύθυνα για πολλές από τις κακοδαιμονίες της σημερινής Ελλάδας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.
Ακόμη και αν απαιτηθεί η «θυσία» του, προκειμένου να εξέλθει η Κυβέρνηση ελάχιστα λαβωμένη από το αδιέξοδο το οποίο διαμορφώνεται, συνεργάτες του Γιάννη Ραγκούση εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο «παράσημο» θα του είναι χρήσιμο για την μετά Παπανδρέου εποχή στο ΠΑΣΟΚ, όταν τα στελέχη που θα διεκδικήσουν ρόλους και αξιώματα, θα αναζητούν πολιτικές παρακαταθήκες πάνω στις οποίες να επενδύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: