Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Στα 900 εκατομμύρια ευρώ προσδιόρισε το όφελος για την Ελλάδα από την αύξηση της συμμετοχής της Ε.Ε. στη... Eλλάδα: Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για το ΕΣΠΑ, τη δημόσια τηλεόραση - προανήγγειλε 25% μείωση προσωπικού ως το 2013- και τα ιδιωτικά κανάλια

Eλλάδα: Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για το ΕΣΠΑ, τη δημόσια τηλεόραση - προανήγγειλε 25% μείωση προσωπικού ως το 2013-  και τα ιδιωτικά κανάλια
  1. Στα 900 εκατομμύρια ευρώ προσδιόρισε το όφελος για την Ελλάδα από την αύξηση της συμμετοχής της Ε.Ε. στη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων στο 95% από το.. 85% που ήταν ως τώρα, ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
  2. "Αυτό είναι πολύ σημαντικό", καθώς τα χρήματα αυτά του ΕΣΠΑ "μπορούν να διατεθούν αλλού", υπογράμμισε ο κ. Μόσιαλος, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Σκάι".
  3.    
  4. Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι την Τετάρτη θα γίνει κυβερνητική σύσκεψη για την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, ενώ πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης θα συντονίσει προγράμματα κατάρτισης, που θα αφορούν κυρίως τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες εντός του Σεπτεμβρίου.
  5. Ο κ. Μόσιαλος, επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «μετά την απόφαση των Βρυξελλών, κατέρρευσε η στρατηγική της που προέβλεπε την κατάρρευση της κυβέρνησης»
  6.    
  7. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Είπε ότι είναι υπό εξέταση ο αριθμός των καναλιών και των σταθμών, με γνώμονα το πως θα αυξηθεί το ποιοτικό προϊόν. Σημείωσε, ωστόσο, ότι "η δημόσια τηλεόραση θα διατηρήσει τις συχνότητες, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κρατήσει τον αριθμό των καναλιών.
  8. Προανήγγειλε σημαντική μείωση του προσωπικού, λέγοντας ότι στόχος είναι η μείωση του προσωπικού στα δημόσια ΜΜΕ να είναι τουλάχιστον 25% στις συμβάσεις αόριστου χρόνου για την περίοδο 2009 - 2013.
  9. Ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός δίνει περίπου 278 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο εξήγησε ότι στην Ελλάδα είναι το χαμηλότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διαβεβαιώνοντας ότι "σε καμία περίπτωση δε θα αυξηθεί τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ θα εξεταστεί το αν θα μπορεί να μειωθεί".
  10.    
  11. Τέλος, έκανε γνωστό ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέο πλαίσιο λειτουργίας για τα ιδιωτικά ΜΜΕ. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: