Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Νέοι μέθοδοι για την ψυχική υγεία - Συμμετοχή του ΨΝΠΟ σε διεθνές συνέδριο

http://www.eptanews.gr/media/k2/items/cache/c0e87c0deebf659c7858d42d3177851d_L.jpg 


Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μεγάλη  και επιτυχής υπήρξε η συμμετοχή του Νευρολογικού τμήματος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου, στο 16ο παγκόσμιο συνέδριο της A.P.P.A.C. (Accociation  of  Psychology  for  adults  &  Children) που...
έγινε στην Αθήνα με θέματα νευρολογικά, ψυχιατρικά και παιδοψυχιατρικά  που απασχολούν την παγκόσμια κοινωνία σήμερα.
Το  συνέδριο έγινε στην  Αθήνα και ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Ψ.Ν.Π.Ο. κ. Παν. Μπερεδήμας επικεφαλής του A.P.P.A.C. Northern Greece με τους εξαιρετικούς του συνεργάτες ιατρούς και άλλους επαγγελματίες ψυχικής υγείας παρουσίασε ένα σύνολο ανακοινώσεων που ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την κ. Πετρίδου Χριστίνα (ψυχιατρική νοσηλεύτρια, υπεύθυνη του κλάδου άνοιας), την κ. Κόλια Μαρία (διαιτολόγο), την κ. Παράβα Μαρία (ιατρό), την κ. Παρασκευοπούλου Βίκυ (ιατρό) και την κ. Πατρίδου Δήμητρα, παρουσίασαν θέματα σχετικά με την φαρμακευτική κοινωνική και εναλλακτική θεραπεία της άνοιας (αρωματοθεραπεία, εργοθεραπεία, διατροφή και κοινωνικές θεραπείες στην άνοια).
Το νευροφυσιολογικό εργαστήριο και το νευρολογικό ιατρείο παρουσίασε τη συνολική αποτίμηση και τα αποτελέσματα ενός  ολόκληρου έτους. Στη παρουσίαση αυτή συμμετείχαν οι κ. Π. Μπερεδήμας- Φ. Ξυγωνάκη-Σκάκαρα, Γ. Μπατραρά.
Εντύπωση προκάλεσε και έγινε αντικείμενο ιδιαίτερου σχολιασμού η παρουσίαση σε ιδιαίτερο συμπόσιο θεμάτων σχετικών  με την ύπνωση ως θεραπευτική τεχνική. Η παρουσία στο συμπόσιο ήταν συνοδευτική ειδικής παρουσίας Αμερικανού καθηγητού που ασχολείται αποκλειστικά με την ύπνωση σαν μία από τις κύριες θεραπευτικές μεθόδους στην Ψυχιατρική. Μέθοδος η οποία επανήλθε και βρίσκεται στο προσκήνιο μετά από μερικές δεκαετίες.
Σημαντική επίσης  στην παρουσίαση του θέματος, ήταν και η συμβολή των ιατρών κας Μότης Ελισάβετ και της κας Παράβα Μαρίας. 
(ΕΠΤΑ/ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: