Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Αλλάζει μορφή το κίνημα της Πλατείας: Κάθε Τετάρτη πλέον οι συγκεντρώσεις στην Κατερίνη - Κρίσιμη καμπή στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ανά τη χώρα, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011


Εκτός από τα εκτεταμένα επεισόδια και τη συνεχή παρουσία μεγάλου πλήθους στην πρωτεύουσα, όπου έχουν συγκεντρωθεί άνθρωποι από πολλά μέρη της χώρας, και στις..
πόλεις της περιφέρειας υπάρχει ακόμα η διάθεση για αντίσταση στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Στην Κατερίνη, παρουσία αρκετών διαδηλωτών το βράδυ της Τετάρτης, έγινε μια ανασκόπηση των όσων διαδραμματίστηκαν τις τελευταίες μέρες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και πάρθηκαν αποφάσεις για τη συνέχεια του κινήματος. Από εδώ και πλέον, οι συγκεντρώσεις-συνελεύσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη, όπου θα υπάρχει συζήτηση για τυχόν ανάληψη δράσεων και ενημέρωση.

Τέλος, μια σημαντική απόφαση που πάρθηκε επίσης, ήταν η παρουσία των Αγανακτισμένων και πάλι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης το βράδυ της Πέμπτης, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη εκποίηση δημοτικής περιουσίας, καθώς το θέμα θα ήταν προς συζήτηση και λήψη απόφασης.

Παρακάτω, ακολουθεί η απόφαση της προχθεσικής λαϊκής συνέλευσης, όπως δημοσιεύθηκε:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΥΛΕΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
«Eκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση των αγανακτισμένων πολιτών της πλατείας Ελευθερίας Κατερίνης στο συμπατριώτη μας ΧΑΡΙΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, συνδικαλιστή ΟΤΑ, που συμμετείχε στην ειρηνική διαδήλωση στο Σύνταγμα και δέχθηκε και αυτός αναίτια επίθεση των ΜΑΤ !
Βρίσκεται τραυματισμένος στο Νοσοκομείο και ευχόμαστε περαστικά.

Καταγγέλλουμε αυτή την άνανδρη επίθεση τόσο στο συμπατριώτη μας όσο και σε όλους που συμμετείχαν στη σημερινή ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, με την τραγική τροπή όμως που πήρε με θύματα τραυματισμού και εγκλωβισμούς στο Μετρό αλλά και επίδειξη δύναμης των Κυβερνητικών ΜΑΤ !
OI ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: