Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ρύθμιση οφειλών στο δήμο Κατερίνης - Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011
-Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη συμμετοχή του δήμου σε πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα με την πρόσληψη 350 ανέργων
Το θέμα της υπαγωγής οφειλετών του δήμου σε ρύθμιση που.. ήδη προχώρησε από το αρμόδιο υπουργείο για τα χρέη προς δήμους αλλά και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο οποίο θα συμμετέχει η Κατερίνη απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην έναρξη της συνεδρίασης.
Ειδικότερα, εισηγούμενος το θέμα της ρύθμισης των οφειλών ο δήμαρχος Κατερίνης τόνισε πως πρόκειται για μια πρόταση προς το υπουργείο που ξεκίνησε από την Κατερίνη και έγινε αποδεκτή από το αρμόδιο υπουργείο, και αποτελεί μια πολύ σημαντική δυνατότητα που δίνεται στους δήμους να εισπράξου οφειλές αλλά και τους δημότες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τις ενέργειές του τον βουλευτή κ. Θ.Παπαγεωργίου για τη συμβολή του στην προώθηση του θέματος, ενώ τόνισε πως για  τους επόμενους 3 μήνες θα μπορούν χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα να καταβάλλουν είτε ενιαία εφάπαξ το ποσό είτε να κάνουν ρύθμιση μέχρι 20 μήνες όσοι το επιθυμούν.
Η δόση όπως είπε ο κ. Χιονίδης δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150 ευρώ και η εξόφληση θα μπορεί να γίνει σε διάστημα 20 μηνών.
 Για το ίδιο θέμα ο κ. Μάντζιος είπε πως ουσιαστικά ο δήμος τη μια στιγμή εκποιεί περιουσία του για να πληρώσει χρέη και την άλλη στιγμή χαρίζει ουσιαστικά το 85% των προσαυξήσεων που του οφείλονται.
Ανάλογες ρυθμίσεις, είπε έκανε και το ΙΚΑ και τελικά τα χρέη κλιμακώνονται και λύση δεν δόθηκε.
Απαντώντας σε έντονο ύφος ο κ. Χιονίδης είπε πως τέτοια τοποθέτηση προσβάλλει το δημοτικό συμβούλιο αλλά και τη βουλή που ενέκρινε το νομοσχέδιο, λέγοντας πως δεν υπάρχουν μόνο κακοπληρωτές αλλά και άνθρωποι που έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.
Στην ψηφοφορία μειοψήφησε ο κ. Μάντζιος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Στο θέμα που αφορούσε τη συμμετοχή του δήμου στα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Σατραζέμης και ο Γραμματέας του δήμου ενημέρωσαν το σώμα πως το πρόγραμμα για την Κατερίνη αφορά 350 άτομα, και τα κριτήρια που θα ισχύσουν θα είναι οικονομικά, κοινωνικά, και θα αποδεικνύονται με τα αντίστοιχα αποδεικτικά από όσους υποβάλλουν αίτηση.
 Ο κ. Μάντζιος υποστήριξε πως το πρόγραμμα αποτελεί ασπιρίνη για το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και στόχο έχει να μειώσει η κυβέρνηση τα ποσοστά της ανεργίας.
Ο κ. Σαλπιστής από την πλευρά του είπε πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα πολιτικό που δεν αποβλέπει στο να λύσει ουσιώδεις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά να μοιράσει και όχι να αντιμετωπίσει την ανεργία.

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: