Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΜΑΤΙ με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Καλό μας μήνα. Ξέρω πως τίποτα άλλο δεν είναι καλό αλλά ο Ιούλιος για μένα, επειδή αρχίζω να μετράω αντίστροφα για την άδεια του καλοκαιριού, είναι.. πάντα καλός.

Έτσι, παρά τη σκοτοδίνη που επικρατεί γενικώς, θα αντισταθούμε και θα ονειρευτούμε παραλίες και αμμουδιές, έστω με ένα σάντουιτς στο χέρι και περικοπές εξόδων.

Ο,τι και να κάνουν, τα μπάνια του λαού δεν μπορούν ούτε να τα κόψουν ούτε να τα φορολογήσουν (λες;) ούτε να τα θεωρήσουν τεκμήρια (ουπς ιδέα φοβερή).

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ιούλιος μπαίνει φορτσάτος, οι θερμοκρασίες παίρνουν τα επάνω τους και πάτε μια βόλτα να απολαύσετε το απέραντο γαλάζιο, μπας και ηρεμήσει το μυαλό και τα μάτια από το μαύρο των προηγούμενων ημερών.

Αναγνώστης τηλεφωνεί και μου λέει να γράψω κάτι για την προβληματική διαγράμμιση στους δρόμους της Κατερίνης και τις διαβάσεις πεζών.

Πάντα είχα την απορία, βλέποντας εικόνες από πόλεις στο εξωτερικό. Αυτές οι λευκές γραμμές στους δρόμους…πώς γίνεται και ξεβάφουν εδώ μόνο και εκεί είναι άσπρες-άσπρες σαν να κόλλησαν ταινίες από πάνω;

Και μη μου πείτε ότι όλα τα πλάνα είναι μετά από φρεσκάρισμα. Δεν μπορεί….
Μάλλον μας δούλεψαν στις μπογιές αλλιώς δεν εξηγείται.

Το ίδιο συμβαίνει σε επαρχιακούς, εθνικούς, εσωτερικό δίκτυο πόλεων. Νομίζω ότι πρέπει να το δούμε το θέμα.

Τι θα γίνει ρε παιδιά με το φράγμα της Μόρνας; Αδειάζει και δεν κουνιέται φύλλο; Αυτό ήθελε τουλάχιστον 1 μήνα για να πέσει η στάθμη του νερού τόσο.

Πάει να πει ότι κάποιοι το έβλεπαν και δεν έκαναν κάτι; Και επιτέλους, αν δεν μπορείτε να προστατεύσετε τη δημόσια περιουσία, διότι περί αυτού πρόκειται, δηλώστε το να τελειώνουμε.

Απορώ κι εξίσταμαι.

Οι έμποροι είδαν και αποείδαν και άρχισαν τις προσφορές. Τι να σου κάνει φίλε μου; Άμα η τσέπη έχει τα απολύτως απαραίτητα και ένα ευρώ να μου το δώσεις, αν είναι να με πετάξεις εκτός προϋπολογισμού πάλι δεν θα το πάρω.

Παρακολουθούσα τα απίστευτα των συγκεντρώσεων στην Αθήνα και αναρωτιόμουν αλήθεια, τι θα γινόταν αν όπως υποστήριξε ο Τσίπρας, έφευγε η αστυνομία από το κέντρο.

Θα τα έσπαζαν οι λίγοι ή οι πολλοί δεν ξέρω, και μετά θα κατηγορούσαν και πάλι την Αστυνομία ότι άφησε στο έλεος των κουκουλοφόρων την πρωτεύουσα.

Μα επιτέλους, ορισμένες φορές νομίζεις ότι αυτοί οι άνθρωποι μιλάνε άλλη γλώσσα. Κινέζικα ας πούμε.
Δεν τους καταλαβαίνω.

Η παρουσία των αστυνομικών είναι πρόκληση, η μη παρουσία «έγκλημα», η μικρή παρουσία «λάθος σχεδιασμός», η μεγάλη παρουσία «υπερβολή».
Ε, άντε παρατήστε μας στο τέλος.

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου χθες βράδυ και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σαφέστατα στην εκποίηση ακινήτων.
Θα μας απασχολήσει για καιρό το θέμα και ίσως και στο επόμενο διάστημα να το βρούμε και πάλι μπροστά μας.

Επειδή όμως είναι Παρασκευή, είναι 1η του Ιούλη, έχει ωραίο καιρό…δεν θα σας βασανίσω περισσότερο.
Καλή μας ημέρα και καλό διήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: