Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ρομπόπουλοι και άλλες ...ρόμπες

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011 Πολιτικό Σχόλιο
Γράφει ο Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ giorgis@massavetas.gr
Σέβομαι απολύτως και το δικαίωμα της διαφωνίας κάθε βουλευτή αλλά και την συνειδητή "υποταγή" στα κομματικά κελεύσματα, εφόσον αυτό..
κρίνει ορθό κατά τα πιστεύω του. Εκείνο που δεν ανέχομαι και δεν πρέπει να το ανέχεται κανένας πολίτης είναι τα καραγκιοζιλίκια. Με διάφορους που βρίσκουν ευκαιρία να βγουν από την αφάνεια, περιφερόμενοι από μικρόφωνο σε μικρόφωνο και παριστάνοντας τους "αντάρτες", είτε για να αποσπάσουν κάποια υπόσχεση από την ηγεσία τους, είτε για να εισπράξουν "δυσαρεστημένους" σε βάρος κάποιου "πιστού" εσωκομματικού ανταγωνιστή τους.

Η επί ημέρες περιφορά κάποιων Ρομπόπουλων από το ένα μέσο ενημέρωσης στο άλλο, απειλούντων ότι τάχα θα καταψηφίσουν, ενώ γνωρίζουν ότι την ώρα της κρίσεως θα κάνουν "την πάπια", και με ένα λόγο δευτερολέπτων θα καταπιούν όλους τους κορδακισμούς τους οποίους με ατέρμονες λόγους ανέπτυσσαν, συνιστά γελοιοποίηση του κοινοβουλευτικού συστήματος.

Με τέτοια καμώματα δεν γίνονται μόνο ως πρόσωπα "ρόμπες". Γελοιοποιούν συνολικώς των πολιτικό λόγο. Υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα έκφρασης εκείνων που πράγματι έχουν άλλες απόψεις, εκείνων που δεν είναι ρομποτάκια κάθε κομματικού αρχηγού, αλλά τις απόψεις τους τις διατυπώνουν χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς "θαυμάστε, καμαρώστε με", είμαι αντάρτης ...με ημερομηνία λήξεως.

Σέβομαι εκείνους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που πράγματι "πονάνε" αυτή την ώρα για τις επιλογές που καλούνται να στηρίξουν. Και επιβεβαιώνουν με τη στάση τους ότι ο πραγματικός, ο μεγάλος πόνος είναι βουβός. Δεν έχει θεατρικές εκφράσεις. Δεν είναι ...επιδειξίας.

Όχι μόνο σέβομαι αλλά και τρέφω ελπίδα απέναντι στην τεκμηριωμένη διαφωνία. Όπως για παράδειγμα στις ενστάσεις του βουλευτή Κοζάνης κ. Αθανασιάδη για το πόσο φτηνά, στην πραγματικότητα, πρόκειται να εκποιηθεί το 17% της ΔΕΗ. Ίσως γιατί κανείς δεν του είπε την αλήθεια. Ότι στην πραγματικότητα θέλουν να ξεφορτωθούν την ΔΕΗ για να απαλλαγούν από τις συντεχνίες της, τις οποίες οι ίδιοι εξέθρεψαν και γιγάντωσαν. Διότι σε μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ, ή οποιαδήποτε άλλη κρατική, ως τώρα, επιχείρηση θα κοπούν όλα τα προνόμια. Τα οποία σε τελική ανάλυση επιβαρύνουν όλους τους άλλους Έλληνες, τους μονίμως φορολογούμενους.
Το χειρότερο είναι ότι, γενικώς, δεν λένε την αλήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: