Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κατέθεσαν Δαλούκας και Βοργιάς για τη «νέα παράγκα»

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011
 
Στον αθλητικό εισαγγελέα κατέθεσαν σήμερα οι πρώην διαιτητές Σωτήρης Βοργιάς και Γιώργος Δαλούκας, σχετικά με τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά τις κασέτες που ...παρέδωσε στις αρχές ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.
  Πρώτος εισήλθε στο εισαγγελικό γραφείο ο Σωτ. Βοργιάς, που μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του δήλωσε: "Η προανάκριση είναι μυστική. Δεν μπορώ να πω τίποτα. Έχω την ελπίδα ότι αυτή τη φορά κάτι θα γίνει".
Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε στη συνέχεια και ο Γ. Δαλούκας, το όνομα του οποίου αναφέρεται και στις κασέτες του Αλέξη Κούγια. Η κατάθεση του διαιτητή κράτησε περίπου μιάμιση ώρα, ενώ κατά την αποχώρησή του δεν έκανε καμία δήλωση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι προέκυψαν  από τις καταθέσεις τους σοβαρά στοιχεία για ονόματα και καταστάσεις που αφορούν στην υπόθεση, χωρίς όμως αυτά να γίνουν γνωστά.
Μεταξύ άλλων, πάντως,  ο Δημ. Δαλούκας φέρεται να ανέφερε στη λεπτομερέστατη κατάθεσή του ότι ουδέποτε τον ενόχλησε κανείς για δωροδοκία, καθώς και ότι έκανε ένα "ανθρώπινο λάθος" στο επίμαχο ματς Άρη-ΠΑΟ, το οποίο πληρώνει τώρα.
Παράλληλα, φέρεται να αρνήθηκε την ύπαρξη επιστολής προς την ΕΠΟ, για την οποία είχε κάνει λόγο ο Σωτ. Βοργιάς, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά στο όνομα του Αλ. Κούγια, του ανθρώπου που κατέθεσε τα δύο CD με συνομιλίες.
Τις επόμενες ημέρες ο αθλητικός  εισαγγελέας, αναμένεται να καλέσει τους Σοφ. Πιλάβιο και Κυρ. Βασσάρα για να καταθέσουν ως μάρτυρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει προκύψει ακόμη αιτία για να κληθούν σε κατάθεση οι Αχ.Μπέος, Νικ. Πατέρας και Βαγ. Μαρινάκης.
Όσον αφορά στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο εισαγγελέας δεν προτίθεται προς το παρόν να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, καθώς πηγές αναφέρουν ότι τα αδικήματα που ερευνά είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Η έρευνα πιθανόν να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: