Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Χωρίς απτό αποτέλεσμα για τα ελληνικά ζητήματα η συνάντηση Παπανδρέου - Σαρκοζί Μουδιασμένο το κλίμα

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011  Ελλάδα
Σε μουδιασμένο κλίμα και χωρίς να εξασφαλίζει κάτι απτό και συγκεκριμένο για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον ...πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι.
Επιβεβαιώνεται πλέον ότι οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής θα είναι ιδιαίτερα σκληρές, χωρίς τίποτα να θεωρείται δεδομένο και εξασφαλισμένο.

Ενδεικτικές προς αυτή την κατεύθυνση είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση: "Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και θα είναι δύσκολη και σκληρή" είπε.

Αρκέστηκε να προσθέσει ότι με τη Γαλλία έχουμε κοινή προσέγγιση σε πολλά ζητήματα.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον λαό της για τη μέχρι τώρα στήριξή τους. Οι σκληρές προσπάθειες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται στη Γαλλία, είπε ο πρωθυπουργός.

Η συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο είναι σε κάθε περίπτωση χρήσιμη και "ελπίζουμε να αποδειχτεί και ωφέλιμη" είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η σύνοδος κορυφής καλείται να αποφασίσει για δύσκολα και πρωτόγνωρα ζητήματα για την Ευρωζώνη και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα ληφθούν τελικά αποφάσεις.

Η Ελλάδα επιμένει σε λύση-πακέτο και θα το επιδιώξει πάση θυσία, τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι "δεν έχουμε την πολυτέλεια για θεωρητικές αποφάσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: