Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πήρε στα χέρια της…την τουριστική προβολή - Η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Συμμετοχή στην τουριστική έκθεση της Βουδαπέστης - Ούτε με υλικό προβολής δεν τους προμήθευσε η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια Πιερίας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011      
Την τύχη της προβολής του νομού στις τουριστικές εκθέσεις πήρε στα χέρια της η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, μετά την άρνηση της Περιφέρειας να ...συμβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο στην κατεύθυνση αυτή, σε μια κρίσιμη τουριστικά και οικονομικά χρονιά για τη χώρα μας.
      Σε ανακοίνωση μαλιστα που εξέδωσε η Πιερική Ομοσπονδία τόνισε πολύ εύστοχα: «Η προβολή της Πιερίας για το 2011 μετά την άρνηση της Περιφέρειας μας να συμμετάσχει με δικό της περίπτερο στις εκθέσεις, μετά τις αλεπάληλες συσκέψεις που είχαμε τόσο εμείς αλλά και όλοι οι τουριστικού φορείς τις περιφέρειας με τον κύριο Διονύση Ψωμιάδη, υπεύθυνα σε θέματα τουρισμού, γίνεται μόνο με πρωτοβουλία των φορέων του τουρισμού του νομού μας. Όπως παραβρεθήκαμε στην έκθεση του Βελιγραδίου, και φιλοξενηθήκαμε στο περίπτερο του ΕΟΤ, έτσι και η Πιερική Ομοσπονδία
Ενοικιαζόμενων δωματίων (ΠΟΕΔΔ) με δική της πρωτοβουλία, και με επαφές που είχε με το γραφείο του ΕΟΤ  της Αυστρίας, μπόρεσε να εξασφαλίζει χώρο, για να προβάλλει τον νομό μας αλλά και την περιφέρεια γενικότερα.
      Αυτό όμως που θέλουμε να επισημάνουμε ήταν ότι δεν υπήρχε επάρκεια σε διαφημιστικό υλικό αφού δεν έστειλε η περιφέρεια μέσω των Αντιπεριφερειών παρ΄όλο που το είχαμε επισημάνει, από τον Ιανουάριο το πρόβλημα. Το υλικό που διατέθηκε ήταν αυτό που μπορέσαμε να πάρουμε εμείς αεροπορικώς τόσο σε διαφημιστικό υλικό των συλλόγων όσο σε διαφημιστικό υλικό της πρώην νομαρχίας όπως και έντυπο της Κεντρικής Μακεδονίας.
      Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον υπεύθυνο οργάνωσης και διαφήμισης του ΕΟΤ Βιέννης, τον Δ/ ντη κου Σκορδά Παναγιώτη, τον κου Κοσμίδη Θεοδόση , τον κου Ραφαλιά Ιωάννη και από το Γραφείο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Βουδαπέστη τον κου Φλουρή Κων/νο για τον χώρο που μας προσέφεραν, και την άψογη φιλοξένια που μας παρείχανε. Ακόμα το Σάββατο 05/03/2011 εμπλουτίσανε το περίπτερο του ΕΟΤ με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από ομογενείς της Ουγγαρίας.
      Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, όπως και το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την περιοχή μας, αφού η Ουγγαρία είναι παραδοσιακός προορισμός για τον τόπο μας , πέρυσι η Ελλάδα δέχθηκε 145.000 τουρίστες.
      Το περίπτερο επισκέφθηκαν κατά την διάρκεια της έκθεσης ο πρέσβης της χώρας μας στην Ουγγαρία κος Γεωργιλές Σπύρος και είχε κατ΄ιδιου συζήτηση με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΔ κος Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης , οπού και του επιδόθηκε υλικό και CD του νομού μας.
      Την έκθεση εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΔ κος Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης, ο ταμίας της ΠΟΕΔΔ  κος Γεώργιος Σαμαράς, πολλοί τουριστικοί επιχειρηματίες οπώς και τουριστικοί πράκτορες του νομού μας».  

ΚΡΑΧΤΗΣ http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: