Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Μηλιώτης, υπ. Δήμαρχος Κατερίνης: Θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης

 
Τετάρτη 20 Οκτώβριος 2010
Προτεραιότητά μας οι μαθητέςΤη νομαρχία Πιερίας και το υπό κατάληψη 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Νίκος Μηλιώτης.

Συζητώντας με το νομάρχη κ. Γιώργο..
Παπαστεργίου ανέλυσαν τα ζητήματα αρμοδιοτήτων και την επόμενη μέρα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το ...
νέο διευρυμένο Δήμο Κατερίνης, ενώ οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ, ανέφεραν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που τους οδήγησαν σε κατάληψη.

Εφ’ όλης της ύλης συζήτησαν ο κ. Μηλιώτης με τον κ. Παπαστεργίου, θίγοντας βεβαίως και μεγάλα θέματα του νομού. Έτσι, έγινε αναφορά στις αρμοδιότητες πολεοδομίας, πρόνοιας, γεωργίας και άλλων τομέων που από τη νομαρχία εκχωρούνται στο δήμο Κατερίνης. Συζητήθηκε επίσης και το θέμα κατασκευής της 13ης εθνικής οδού.

Αρκετή έμφαση δόθηκε στο θέμα ύδρευσης και άρδευσης του νομού, με το φράγμα της Μόρνας και τα όσα συμπληρωματικά έργα πρέπει να γίνουν ακόμα. Ήδη υπάρχουν δυο έτοιμα φράγματα και 23 ακόμα μικρά που πρέπει να γίνουν, τα οποία θα δώσουν ολοκληρωτική λύση στο ζήτημα άρδευσης όλου του νομού. Στη συζήτηση έγινε αναφορά και στην ανάγκη καλύτερης αξιοποίησης του φράγματος της Εξοχής.

Ως θέμα των ημερών, αναφέρθηκε και η υπογραφή του 4ου LEADER από την Πιερική Αναπτυξιακή, το οποίο περιλαμβάνει πολλές περιοχές της Πιερίας και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας, με την οποία η νομαρχία έχει μακρόχρονη και αρμονική συνεργασία. Μετά το πέρας της συζήτησης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, πέρασε από τα γραφεία των υπαλλήλων, εξετάζοντας τις εργασιακές τους συνθήκες και συνομιλώντας μαζί τους για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Στη συνέχεια, ο κ. Μηλιώτης επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο, που τελεί υπό κατάληψη, ως αντίδραση στις προβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Ο κ. Μηλιώτης άκουσε τα αιτήματά τους και τους συνέστησε να αγωνίζονται για τα δικαιώματά  τους, αλλά να σέβονται την δημόσια περιουσία και να συνδιαλέγονται με τους αρμόδιους για την επίλυση των προβλημάτων.

Κατά την παρουσία του στο σχολικό συγκρότημα, ο κ. Μηλιώτης διαπίστωσε τα προβλήματα χώρου, με αίθουσες πρώην αποθήκες και διαδρόμους, σπασμένα φωτιστικά και παράθυρα, ενώ όπως καταγγέλλουν οι μαθητές δεν έχουν φως ούτε ζέστη στις αίθουσες μέχρι την τρίτη ώρα διδασκαλίας. Επιπλέον, τονίστηκε και το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του 1ου λυκείου ενισχυτική διδασκαλία, κάτι που αποτελεί μειονέκτημα για τις οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο.

Ο κ. Μηλιώτης, έχοντας γνώση του αντικειμένου καθώς έχει κατασκευάσει σχολικά κτίρια σε πόλεις και χωριά της Πιερίας, εξήγησε κάποια πράγματα στους μαθητές. Συμμερίστηκε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους συνέστησε να είναι ψύχραιμοι και λογικοί στις αντιδράσεις τους. (ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: