Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
«Να σηκώσουν τα μανίκια» και να εργαστούν, ώστε το κυβερνών κόμμα να πετύχει το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα στις εκλογές τους «Καλλικράτη», ζήτησε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Τον άκουσε κι ο Μαγκριώτης κι εφόρμησε στον ...Νομάρχη Πιερίας (ιδέ χθεσινή «Π») να τον … ξεμπροστιάσει τον Νεοδημοκράτη, που φωνάζει για τα διόδια που μας το φόρτωσε η νυν αξιωματική αντιπολίτευση.
Μα καλά, δεν ξέρει ο Μαγκριώτης ότι ο Παπαστεργίου δεν είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές;


KUBE
Μείωση της επιχορήγησης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αποφάσισε  η κυβέρνηση, βγάζοντας στους δρόμους (της διαμαρτυρίας) τους ηθοποιούς του (που, εδώ που τα λέμε, οι μισθοί τους δεν είναι και απ’ τους αξιοζήλευτους).
Περικοπές και στον πολιτισμό, βρε αφιλότιμοι; Στο μηδέν κόμμα κάτι του προϋπολογισμού; Σιγά, ρε παιδιά! Τι ‘ναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του!



Τις κατασχέσεις ακινήτων έχει επιστρατεύει το υπουργείο Οικονοµικών προκειμένου να εξαναγκάσει μεγαλοοφειλέτες που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αντικειμενικής αξίας πάνω από 1 δισ. ευρώ και χρωστούν χρόνια και χρόνια στο Δημόσιο 50,83 εκατ. ευρώ.
Ορθόν και επαυξάνουμε.
Μόνο που κοντά στα ξερά θέλει και να κάψει και τα χλωρά. Δηλαδή, θέλει να πάρει σπίτια για οφειλή 600 ευρώ (όπως μαθαίνουμε), από χαροπαλεύοντες μαγαζάτορες.
Περισσότερα στο αυριανό μας φύλλο. Γιατί τα χουνέρια του Δημοσίου γίνονται εδώ, στην Κατερίνη. .



1
Από το γραφείο τύπου του υποψηφίου δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού, Βαγγέλη Πολύζο, λάβαμε την εξής ανακοίνωση με τίτλο «10 +1 λόγοι για να ψηφίσεις τον Βαγγέλη Πολύζο στις Δημοτικές εκλογές».
Η ανακοίνωση σαφώς και έχει αποδέκτες τους δημότες του βόρειου δήμου της Πιερίας. Μολαταύτα, την βρήκαμε ενδιαφέρουσα και αρκετά… χιουμοριστική, για αυτό και σας την παραθέτουμε αυτούσια.

«10 +1 λόγοι για να ψηφίσεις τον Βαγγέλη Πολύζο στις Δημοτικές εκλογές»
1. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει στην Βόρεια Πιερία και γνωρίζει, καλύτερα από κάθε έναν άλλον, τα προβλήματα της
2. Είναι ο μοναδικός υποψήφιος που διαθέτει σοβαρή διοικητική πείρα και μπορεί να προσφέρει λύσεις
3. Είναι ο μοναδικός υποψήφιος που έχει να παρουσιάσει αποδεδειγμένα προσωπικό έργο στην Πιερία
4. Μια ζωή δεν αρνήθηκε ποτέ την βοήθεια του σε οποιονδήποτε πολίτη ανεξάρτητα από το κομματική τοποθέτηση
5. Στα χρόνια της βουλευτικής του θητείας όργωσε την Πιερία και πάλεψε στη Βουλή για τα συμφέροντα της
6. Είναι ο Δήμαρχος που με την μαχητικότητα και το πείσμα του μπορεί να φέρει και πάλι την Βόρεια Πιερία στο προσκήνιο
7. Γιατί είναι έντιμος, εργατικός και τίμιος
8. Γιατί σου λέει πάντα την αλήθεια
9. Γιατί ξέρει να παλεύει και να πετυχαίνει
10. Γιατί η πολιτική του πορεία είναι πορεία δημιουργίας, έργων και συνέπειας
11. Γιατί κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να ξεχωρίσει πανελλαδικά με την δημιουργία ενός Δήμου πρότυπο



Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να λήξει οριστικά το «σήριαλ» της βόρειας Πιερίας σχετικά με το αν ο Συνδυασμός του Ευγένιου Παπαδόπουλου θα πάρει μέρος ή όχι στις επερχόμενες εκλογές στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού, φέρεται να έχει καταθέσει εκπρόθεσμα τα ονόματα των υποψηφίων του στο Πρωτοδικείο (κατά 10 με 15 λεπτά), αφού περί της 9:30 το βράδυ της Κυριακής βρήκε την πόρτα του Δημαρχείου Κολινδρού κλειστή, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να έχει υποψηφίους για το τοπικό του Κολινδρού και παράλληλα να καθυστερήσει την κατάθεση της υποψηφιότητάς του στο Πρωτοδικείο Κατερίνης!
Χθες, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου (για τα όσα έγιναν στον Κολινδρό), ενώ οι ίδιες πληροφορίες τον φέρουν να δέχεται πιέσεις για την απόσυρση της μήνυσης, αφού κάποιοι την χαρακτηρίζουν σοβαρή.
Η ανακήρυξη ή μη από το Πρωτοδικείο των υποψηφίων είναι αυτή που καθυστερεί και την ανακοίνωση όλων των ονομάτων του Συνδυασμού, αφού ο επικεφαλής του, θέλει πρώτα να σιγουρέψει τη συμμετοχή του και ύστερα να δώσει τα ονόματα.
Αυτό ως πληροφορία και ως απάντηση σε εκείνους, που βλέπουν κάτι άλλο, στη μη δημοσιοποίηση του συνδυασμού του Ευγένιου Παπαδόπουλου.



3
Υποψήφιοι είναι σχεδόν οι μισοί νομαρχιακοί σύμβουλοι Πιερίας, με τους περισσότερους να είναι με τον Συνδυασμό του Σάββα Χιονίδη.
Η προεκλογική εκστρατεία κορυφώνεται, το κυνήγι του σταυρού είναι προτεραιότητα για τους περισσότερους, εξ’ ου και ο λόγος που πολλοί εξ’ αυτών δεν προσήλθαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου…
Ευτυχώς απαρτία υπήρξε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: