Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη στο Νομάρχη Πιερίας "Αφήνουμε την ευπιστία του κ. Παπαστεργίου στη Ν.Δ."

Τετάρτη 20 Οκτώβριος 2010  Τοπικά

Απάντηση στο Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου δίνει ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτης με δήλωσή του, χρησιμοποιώντας μάλιστα "σκληρή γλώσσα" και λέγοντας χαρακτηριστικά πως "Εμείς απαντούμε με έργα και αφήνουμε την ευπιστία του κ. Παπαστεργίου στη Νέα Δημοκρατία και την δυσπιστία έως κακοπιστία προς το ΠΑΣΟΚ... πίσω".
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ο κ. Σουφλιάς φόρτωσε με βιασύνη και μεγάλη προχειρότητα, την οποία τώρα πληρώνει ο ελληνικός λαός, τις έξι συμβάσεις παραχώρησης για τους πέντε αυτοκινητόδρομους και την υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης.
Η υποθαλάσσια ναυάγησε παραμονές των εκλογών του Οκτωβρίου 2009 και τώρα ο φορολογούμενος πολίτης, δυστυχώς, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 67 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ στο παραχωρησιούχο, εξαιτίας της σύμβασης και των λανθασμένων επιλογών της Ν.Δ.
Αν δεν δράσουμε αποφασιστικά και πάντοτε σύμφωνα με τους νόμους και τις συμβάσεις, ο κίνδυνος να συμβεί το ίδιο και με τις συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων είναι υπαρκτός.
Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε και το έχουμε αποδείξει.
Ο κ. Παπαστεργίου βρίσκει αξιόπιστους αυτούς που φόρτωσαν τα πυκνά και πανάκριβα διόδια σ' όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Πιερία και δεν βρίσκει αξιόπιστους εμάς που το πρόβλημα αυτό το επισημάναμε από το 2008. Όταν αυτοί πανηγύριζαν για τις υπογραφές των συμβάσεων.
Δεν βρίσκει αξιόπιστους εμάς που μέσα στους δώδεκα μήνες επισκεφτήκαμε τουλάχιστο πέντε φορές τη Πιερία για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα του νομού και των ανθρώπων της Πιερίας.
Οι κάτοικοι της Πιερίας γνωρίζουν ότι δεν πληρώνουν διόδια στο Αιγίνιο, όπως δεν πληρώνουν και τα πλευρικά διόδια της Λεπτοκαρυάς.
Οι πολίτες της Πιερίας γνωρίζουν τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει για την διευκόλυνση των τοπικών μετακινήσεων χωρίς χρεώσεις διοδίων.
Οι πολίτες της Πιερίας γνωρίζουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση που τόσο πίστευε και πιστεύει ο κ. Παπαστεργίου, δεν έπραξε το καθήκον της στα Τέμπη. Δεν απαίτησε να γίνουν τα έργα από το παραχωρησιούχο για τον αποβραχισμό της κοιλάδας των Τεμπών και την άρση της επικινδυνότητάς της μέχρι τον Μάρτιο του 2009, όπως η σύμβαση παραχώρησης που αυτοί έφτιαξαν, το όριζε.
Τα αποτελέσματα τα ζήσαμε και τα ζούμε στα Τέμπη.
Εμείς θα συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας να λύσουμε τα δύσκολα και μεγάλα προβλήματα που μας άφησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Πολύ γρήγορα θα δημοπρατήσουμε τη κατασκευή του περιφερειακού της Κατερίνης και στη συνέχεια, τμήμα του Άξονα 13, παρότι η προηγούμενη κυβέρνηση δε προέβλεψε ούτε ένα ΕΥΡΩ για τα έργα αυτά στο ΕΣΠΑ.
Εμείς απαντούμε με έργα και αφήνουμε την ευπιστία του κ. Παπαστεργίου στη Νέα Δημοκρατία και την δυσπιστία έως κακοπιστία προς το ΠΑΣΟΚ πίσω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: