Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Αφαίρεση άδειας και ποινές φυλάκισης προβλέπει η νέα τροπολογία για τους μεταφορείς "Σκληραίνει" η κυβέρνηση

 


Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010
Τροπολογία για το θέμα των κινητοποιήσεων των μεταφορέων καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή, η οποία θα συζητηθεί σήμερα. Η τροπολογία θα προστεθεί στο νομοσχέδιο για την ..
περαίωση, το οποίο θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή.
Ειδικότερα, με τη ρύθμιση υπάρχει πλέον ποινικό αδίκημα για όσους, αν και είναι σε επίταξη, οι υπηρεσίες ή τα μέσα τους, δεν λειτουργούν με βάση το δημόσιο συμφέρον και θα προβλέπεται γι' αυτό φυλάκιση 3 ετών και σε περίπτωση υποτροπής, κάθειρξη 5 ετών. Ακόμη, ως παρεπόμενη ποινή μπορεί να αφαιρείται η άδεια της χρήσης του μεταφορικού μέσου. Επιπλέον, εφόσον υπάρχει διαπιστωμένη έκτακτη ανάγκη μπορεί να ανατίθεται σε φορτηγά ΙΧ να εκτελούν λειτουργίες και επαγγελματική δραστηριότητα φορτηγών ΔΧ, "προκειμένου να καλυφθούν και οι ζωτικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας".
Όσον αφορά στο σκέλος για την αφαίρεση της άδειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι η ρύθμιση προβλέπει ότι εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της άσκησης ποινικής δίωξης ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μπορεί, με απόφασή του, να αφαιρεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος ή δημόσιας χρήσης.
Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο Θ. Πάγκαλο με τη συμμετοχή των Γ. Ραγκούση, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλου, Χ. Παπουτσή, Μ. Χρυσοχοϊδη, Δ. Ρέππα και Χ. Καστανίδη.
<="" αποτελεί="" δεν="" βία="" στη="" προσφυγή="" η="" λύση.="" αποτελούν="" άκρα="" ?τα="" ότι="" τονίζει="" και="" συνθήκες?="" νέες="" στις="" καθεστώς="" νέο="" στο="" τους="" ζωή="" τη="" προσαρμόσουν="" να="" για="" φορτηγών,="" ιδιοκτήτες="" οι="" χρειάζονται="" που="" λογικής="" πλαίσια="" στα="" περίοδο="" μεταβατική="" δώσει="" ?να="" κυβέρνηση="" την="" κάλεσε="" παναγιωτόπουλος="" κ.="" ο="" παναγιωτόπουλος.="" πάνος="" νδ="" εκπρόσωπος="" σχολίασε="" σύγκρουση?="" μετωπική="" επιδιώκει="" άκρα.="" κατάσταση="" σπρώχνει="" ειρήνης.="" κοινωνικής="" θεμέλια="" δυναμίτη="" βάζει="" της,="" πολιτική="" με="" πασοκ,="" του=""> Τo ΚΚΕ, αντιδρώντας στις παραπάνω κινήσεις κάνει λόγο για "κυβερνητική επιχείρηση καταστολής και συκοφάντησης" η οποία "πρέπει να συναντήσει τη λαϊκή καταδίκη".
<="" αλλά="" ποινές,="" προβλήματα="" τα="" λύνει="" η="" τόνισε="" πεταλωτής="" σημείωσε="" επίπεδα?,="" μεγάλα="" σε="" μάλιστα="" συστηματικά="" φοροδιαφεύγουν="" όσους="" αγαθών="" κυκλοφορία="" παρεμποδίζουν="" δημιουργούν="" εμπλουτίζουμε="" θα="" οπλοστάσιο="" μας="" νομικό="" καταστολή,="" μιλάμε="" απλώς="">

Tροφοδοσία ξεκινούν οι Διαμεταφορικές
Την ομόφωνη απόφασή τους, για την έναρξη των μεταφορικών δραστηριοτήτων τους, κοινοποίησαν οι Διαμεταφορικές Επιχειρήσεις με επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσής τους προς την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών του Κλάδου ΦΔΧ.
Στην επιστολή τους οι Διαμεταφορικές επιχειρήσεις επισημαίνουν πως τήρησαν τη συμφωνία τους για αναμονή μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μεταφορέων και μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων, η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί και το οικονομικό πρόβλημα στις επιχειρήσεις έχει πλέον σε μεγάλο βαθμό ενταθεί και είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν στις δουλειές τους για να τροφοδοτήσουν ομαλά την αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: