Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

diodia 

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010 - Πολιτεία
Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Και μην ξεχνιόμαστε...

Έχουμε αγώνες αύριο (σήμερα, αύριο, μεθαύριο ..με τέτοιο πρεσσάρισμα που ...
δεχόμαστε, κάνουν καλό είναι να είμαστε σταντ μπάι ανά πάσα στιγμή).



Πολύ θα θέλαμε να συμμορφωθούμε με την παράκληση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Κίνησης «Βόρεια Πιερία-Δημοκρατία-Ανάπτυξη», αλλά αυτό θα σήμαινε απλά ότι πρέπει να αλλάξουμε επάγγελμα.
«Θα σας παρακαλούσαμε», γράφουν, «αν είναι δυνατόν να δημοσιεύονται οι επιστολές μας αυτούσιες για να ενημερώνεται ο κόσμος με ακρίβεια, με το ενδεχόμενο σχόλιό σας να προηγείται ή να ακολουθεί, σαφώς όμως διαχωρισμένο από τις ανακοινώσεις μας».
Δυστυχώς-ακόμη και να παραβλέψουμε ότι η «επιστολή» δεν ήταν επιστολή, αλλά καραμπινάτη ανακοίνωση τύπου- ό,τι φτάνει στα μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά) δεν αποτελεί παρά απλή πρώτη ύλη για τους συντάκτες και τους ρεπόρτερ. Γι’ αυτό τους πληρώνουν οι εκδότες τους δημοσιογράφους. Αλλιώς, θα μπορούσαν και μόνοι τους (οι ιδιοκτήτες εφημερίδων) να ρίχνουν στις σελίδες τα αμέτρητα e-mail που φθάνουν καθημερινά και δεν θα χολόσκαγαν για μισθούς και ασφάλειες.
Επί της ουσίας, δε, της διαμαρτυρίας των μελών της Σ.Ε, επίσης λυπούμεθα που δεν θα συμφωνήσουμε. Μπορεί να επιμένουν πως «κανείς δεν αποχώρησε» από τη Συνέλευσή τους, αλλά μάλλον ήταν το προχωρημένο της ώρας, που δεν τους επέτρεψε να δουν ότι είχαν πράγματι αποχωρήσει αρκετοί.

Και μια παράκληση από μας: μην παρασύρεστε από το μύθο περί «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας. Δεν υπάρχει. Η δημοσιογραφία είναι εκ των πραγμάτων υποκειμενική, ακόμη κι όταν απλά ταξινομεί ειδήσεις, χωρίς να επεμβαίνει στο περιεχόμενό τους.
Υπάρχει όμως σοβαρή δημοσιογραφία και κομπογιαννίτικη δημοσιο-γραφία. Θέλουμε να πιστεύουμε πως υπηρετούμε την πρώτη. Γιατί μας ενδιαφέρουν οι σοβαροί αναγνώστες, οι οποίοι (και καλώς κάνουν) είναι αμείλικτοι στην κριτική τους.



Κάρτα συναλλασσόμενου, θα μας βγάλει όλους η κυβέρνηση (κι οι τράπεζες βεβαίως-βεβαίως) για να ξέρουν ανά πάσα στιγμή πόσο χαρτί τουαλέτας αγοράσαμε, αν πήγαμε στους κινέζους για φθηνό βρακί, πού ήπιαμε τον πρωινό μας καφέ και άλλα πολλά.
Γιατί, γκοτζάμου κρατικός μηχανισμός, τόσες υπηρεσίες και τόσοι υψηλόμισθοι διευθυντάδες (για να μη μιλήσουμε για τους πολιτικούς τους προϊσταμένους) είναι ανίκανοι να εισπράξουν τους άμεσους φόρους (τους έμμεσους μια χαρά τους τσιμπάνε από έχοντες και μη έχοντες).
Τι να πεις. Οι άνθρωποι για σοσιαλιστές ξεκίνησαν, αλλά χάθηκαν στο δρόμο. Στον τρίτο ή στον τέταρτο, δεν είναι ακόμη σίγουρο, το δουλεύει πάντως ο Παπανδρέου εγγονός και υιός (κυρίως όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό).



1
Κάλεσμα σε φορείς και πολίτες απευθύνει η Επιτροπή κατά των διοδίων, για σήμερα το πρωί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πιερίας.
Τα «σύρματα έπεσαν» και οι πληροφορίες λένε ότι η εταιρεία λίαν συντόμως (ίσως και αύριο) θα επιχειρήσει και πάλι να ξεκινήσει την εγκατάσταση παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά.
Κοινώς, το μήνυμα που θα βγει (υποθέτουμε δηλαδή) από τη σημερινή συγκέντρωση, είναι «να είστε έτοιμοι»!



Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει ο ΛΑΟΣ επισήμως τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην Πιερία ο προεκλογικός αγώνας για τον Θανάση Μπίντα συνεχίζεται, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βελόπουλος περιμένει την ανακοίνωση των ονομάτων από πλευράς Μάρκου Μπόλαρη, ώστε να επιχειρήσει να «τσιμπήσει» κάποιον εκ των «κομμένων» από το ΠΑΣΟΚ.



3
Και στην Αγγλική μεταφράστηκε το Λεύκωμα του Ολύμπου, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας. Η κύρια δουλειά έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που απομένει πριν πάρει το δρόμο για το τυπογραφείο, είναι μια τελευταία ματιά για τυχόν λάθη στη μετάφραση.
Δεν γνωρίζουμε (μόνο υποπτευόμαστε) αν θα έχει πόρους και χρήματα να διαχειριστεί ο νέος Περιφερειάρχης, αλλά σίγουρα θα έχει βιβλία να δωρίζει…



4
Μαθαίνουμε ότι κάποια από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αδυνατούν να καταβάλουν μισθούς στους εργαζομένους.
Τελικά μήπως πτωχεύσαμε και δεν το πήραμε είδηση ακόμη;



Την επιστροφή των μπλοκ τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για να κόβουν κλήσεις στους παρανομούντες καπνίζοντες, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός με το πρόσχημα της επανεξέτασης του μέτρου.
Η αλήθεια είναι, ότι έγινε για να σταλούν, αντί για μπλοκάκια, κατευθείαν χειροπέδες!



6
Σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό, υπάρχει για τον ΟΣΕ σύμφωνα με τον Ειδικό Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών.
Τώρα γιατί θέλουν ξένοι και υποτίθεται σοβαροί επενδυτές να ρίξουν τα χρήματά τους σε έναν προβληματικό Οργανισμό είναι άλλο ζήτημα.
Εκτός κι αν το «πρόβλημα» του ΟΣΕ είναι μόνο πρόβλημα αριθμών και ανθρώπων που τον διοικούν. Τότε αλλάζει το θέμα, αλλά όλο και κάποιος έχει την ευθύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: