Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες ο απολογισμός από τη σύγκρουση δυο F - 16 στον αέρα Τραγωδία στην Πολεμική αεροπορία


Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
Δύο μαχητικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας στην Κρήτη που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση συγκρούστηκαν στον.. αέρα, με αποτέλεσμα να καταπέσουν και να συντριβούν νοτιοανατολικά της νήσου Χρυσή.
Σώα ανασύρθηκαν δυο από τα τρία μέλη των πληρωμάτων, ενώ νεκρός βρέθηκε μετά έρευνες ο τρίτος πιλότος.
Νεκρός ο ένας πιλότος - Σώοι οι δυο

Τραγωδία στην Πολεμική αεροπορία. Δυο αεροσκάφη τύπου F - 16 συγκρούστηκαν στον αέρα την ώρα που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση, με αποτέλεσμα να καταπέσουν και να συντριβούν νότια της Ιεράπετρας, κοντά στη νήσο Χρυσή.
Τα δυο αεροσκάφη ένα διθέσιο και ένα μονοθέσιο συμμετείχαν σε άσκηση τεσσάρων εναντίον δυο και το ατύχημα έγινε σε ύψος 7.000 ποδών.
Αμέσως ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση διάσωσης με πλωτά και εναέρια μέσα και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι οι πιλότοι του διθέσιου αεροπλάνου. Οι δυο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, καθώς του ενός η κατάσταση κρίθηκε αρκετά σοβαρή καθώς  υπέστη εσωτερική αιμορραγία από διάτρηση του πνεύμονος, ενώ ο δε δεύτερος φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα.
Δυστυχώς μετά από λίγες ώρες εντοπίστηκε νεκρός ο τρίτος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους.
Αντιδράσεις
<="" επιχειρησιακής="" όχι="" εκπαιδευτικής="" διάρκεια="" τη="" κατά="" συνέβη="" αφού="" ατυχήματος,="" αεροπορικού="" αυτού="" μείζονος="" συνθήκες="" τις="" για="" ερωτήματα="" εύλογα="" γεννώνται="" βεβαίως,="" πατρίδα.="" υπηρετώντας="" ζωή="" έχασε="" οποίος="" ο="" αεροπορίας,="" μας="" πολεμικής="" πιλότου="" χαμό="" αδόκητο="" τον="" συλλυπητήρια="" βαθιά="" τα="" εκφράζουμε="" δημοκρατίας="" νέας="" μέρους=""> Επίσης, εντείνεται ο προβληματισμός για τη συχνότητα των σοβαρών ατυχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις το τελευταίο διάστημα. Καλούμε την κυβέρνηση να διερευνήσει σε βάθος τα αίτια του ατυχήματος και να δώσει άμεσα απαντήσεις. Τέλος, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους δυο πιλότους τις Πολεμικής μας Αεροπορίας, οι οποίοι τραυματίστηκαν", επισήμανε η ΝΔ.
<="" δήλωσε="" ατυχήματα?,="" πληθαίνουν="" καθώς="" αεροσκαφών,="" μαχητικών="" 2="" των="" σύγκρουση="" στη="" οδήγησαν="" που="" αιτίες="" λαό="" στο="" εξηγήσεις="" δώσει="" να="" διερευνήσει="" οφείλει="" κυβέρνηση="" η="" χειριστών.="" τραυματισμένων="" δύο="" ανάρρωση="" ευχή="" ελπίδα="" πιλότο,="" νεκρό="" θλίψη="" εκφράζει="" κκε=""> O Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης σε μήνυμά του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του ηρωικού χειριστή της Πολεμικής Αεροπορίας και τονίζει πως: "ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στην οικογένεια του θανόντος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: