Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
Μ’αυτά και μ’αυτά τον φάγαμε και τον Αύγουστο, που’ναι παχιές οι μύγες. Και μιας και αναφέρομαι σε έντομα, το κουνούπι του... Δυτικού Νείλου τι έγινε ρε παιδιά; Χορτάσαμε συσκέψεις και ανακοινώσεις.

Ηρθε η ώρα των πανηγυριών. Επιτέλους. Λαϊκή παράδοση στο φουλ, σουβλάκι, λουκάνικο και άγιος ο θεός.

Η Πιερία μπορεί να μην είχε και την καλύτερη τουριστική περίοδο, μπορεί τα προβλήματα σε εθνικό δίκτυο, Τέμπη, έργα και λοιπά να τάραξαν συθέμελα την τοπική οικονομία, αλλά κρατάμε αντίσταση.
Θα το γιορτάσουμε πριν από έναν ακόμη πιο δύσκολο χειμώνα.

Έναρξη την Κυριακή το βράδυ για το πανηγύρι της Κατερίνης με την τελετή των εγκαινίων αλλά επισκεφτείτε το από την Παρασκευή και το Σάββατο που θα είναι όλα έτοιμα.

Προετοιμασίες πυρετώδεις στο πανηγύρι του Αιγινίου που ετοιμάζεται για μια ακόμη πετυχημένη χρονιά.

Πάμε στα αυτοδιοικητικά. Και ενώ οι γαλάζιοι μετά το σπαραγμό επιδίδονται σε προεκλογικό αγώνα, οι πράσινοι είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού και δικαίως.

Αυτό που λέγαμε χιουμοριστικά στις συνεντεύξεις τύπου υπουργών και τις επισκέψεις τους στο νομό που ξεκινούσαν πάντα με 30 λεπτά τουλάχιστον καθυστέρηση «Ωρα ΠΑΣΟΚ», ισχύει και στα χρίσματα.

Είναι δυνατόν να περιμένετε να τελειώσει και ο Αυγουστος; Τους τρελάνατε τους ανθρώπους.

Περιφερειακά νέα. Ο Παναγιώτης οργώνει την Κεντρική Μακεδονία αλλά αντιπεριφερειάρχες ακόμη δεν ανακοινώνει.
Πού σκαλώνει-που σκαλώνει.

Θα ξεσκαλώσει κι αυτός και ας μη ξεσαλώσει.

Πάμε και σε μια ανακοίνωση που περιλαμβάνει και μια πολύ σημαντική πληροφορία. Τη λάβαμε από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας και αναφέρεται στην εξόρμηση στον Όλυμπο που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή.
Διαβάστε λοιπόν με προσοχή: «Φίλες και φίλοι της Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας,
Με αφορμή την ανάβαση γνωριμίας στον Όλυμπο που οργανώνουμε, την Κυριακή 29 Αυγούστου, και την προτροπή που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας για εφοδιασμό και με μαγιό, προκειμένου να γίνει κολύμπι στις «λιμνούλες» του ρέματος σας ενημερώσουμε ότι:

Τα Πριόνια και το ρέμα Ενιπέας βρίσκονται στο όριο του Πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας (Υ.Α. 164974/2851/18-7-1985 ΦΕΚ 467/Β’/25-7-1985), δεν επιτρέπεται η κολύμβηση στα ρέματα του Δρυμού. Πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι το Λιτόχωρο υδροδοτείται από νερό που προέρχεται από τα συγκεκριμένα ρέματα.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οφείλουμε άμεσα να ανακαλέσουμε την αναφορά της λέξης «μαγιό» σαν εξοπλισμό από τους συμμετέχοντες όπως και τη σχεδιαζόμενη δράση του μπάνιου.
Δεδομένου ότι και από τον όλο σχεδιασμό της εξόρμησης και της εν γένει δράσης, προκύπτει η ευαισθησία των μελών της ομάδας για το βουνό των Θεών, παρακαλούμε τα μέλη, τους φίλους, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας, στο μέλλον να συμμορφωθούν με την οδηγία αυτή.
Τέλος, ευχαριστούμε τη διεύθυνση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού του Ολύμπου για την πληροφόρηση των παραπάνω και για την άμεση αντίδρασή του.
Ως συντάκτης της αρχικής ανακοίνωσης, ζητώ συγγνώμη για τη λαθεμένη προτροπή των μελών της ομάδας, η οποία οφείλεται στην προσωπική ελλιπή ενημέρωσή μου».

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς όσο ζει σ’αυτόν τον τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: