Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πρώην παιδί - δολοφόνος με παιδική πορνογραφία - βιντεο

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010 

Για κατοχή και διανομή υλικού παιδικής
πορνογραφίας κατηγορείται ένας από τους δύο άνδρες που, όταν ήταν ...
μόλις 10 χρονών, είχαν συλληφθεί στο Λίβερπουλ και είχαν καταδικαστεί για την απαγωγή και την άγρια δολοφονία ενός αγοριού δύο ετών.

Ο Τζον Βέναμπλς, 27 ετών σήμερα, κατηγορείται ότι κατέβασε από το διαδίκτυο 57 άσεμενες φωτογραφίες παιδιών από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι τον Φεβρουάριο φέτος. Επίσης οι αρχές υποστηρίζουν ότι το ίδιο διάστημε διένειμε επτά φωτογραφίες παιδιών.

Ο Βέναμπλς είχε αποφυλακιστεί το 2001 αλλά οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές τον περασμένο Φεβρουάριο επειδή είχε παραβεί τους όρους αναστολής της ποινής του.

Το 1993 ο Βέναμπλς και ο συνομήλικος φίλος του, Ρόμπερτ Τόμσον, είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για το φόνο του μικρού Τζέιμς Μπάλτζερ. Τα δύο παιδιά είχαν παρασύρει το αγόρι μέσα από ένα εμπορικό κέντρο του Λίβερπουλ και το οδήγησαν στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου το σκότωσαν.

Μετά την καταδίκη τους ελάχιστες πληροφορίες δόθηκαν στη δημοσιότητα για τα δύο παιδιά. Με δικαστικές αποφάσεις απαγορεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν τα ονόματά τους ή να δώσουν άλλες πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται και πώς ζουν. Δικαστήριο του Λονδίνου ωστόσο ήρε σήμερα την απαγόρευση, επιτρέποντας να γίνουν γνωστές οι κατηγορίες για τις οποίες οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή ο Βέναμπλς.

Η Ντενίζ Φέργκους, η μητέρα του δολοφονημένου παιδιού, είχε ξεκινήσει εκστρατεία με αίτημα την άρση της ανωνυμίας των δραστών.

Ρεπορτάζ του Sky News
 
πηγη - nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: