Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τέτοια ώρα τέτοια λόγια τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτα σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
Για να κολυμπάμε με την ...παρέα μας κι όχι παρέα με τα σκουπίδια μας Ουκ ολίγα σκουπίδια μάζεψαν τελικά οι εθελοντές (νέο γέροι και παιδιά) που συμμετείχαν χθες το πρωί στην εκστρατεία καθαρισμού της παραλίας Κορινού.
Η συμβολική εκστρατεία, με σύνθημα «Για να κολυμπάμε με την παρέα μας και όχι παρέα με τα σκουπίδια μας», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Νομαρχιών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας σε δήμους των τριών νομών και ο καθαρισμός της παραλίας του Κορινού σήμανε και τη λήξη της.
Παρών, αλλά για ένα δεκάλεπτο μόλις, ήταν ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σε αντίθεση με τους χορηγούς, που ήταν εκεί (έστησαν και περίπτερα) καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης καθαριότητας

Έρρωσθε και ευδαιμονείτε!
Όσο πάνε και πιο εντυπωσιακά (από άποψη κοστουμιών) γίνονται τα Προμήθεια («Εκδηλώσεις τιμής προβολής και ανάδειξης της ελληνικής θέασης του κόσμου»), που τελούνται άπαξ του χρόνου στο ξέφωτο του Αη Γιάννη, στο Λιτόχωρο.    
210610Promh8eia
Και για όσους δε γνωρίζετε τι εστί «Προμήθεια», «Προμήθεια εστί (κατά τους οργανωτές) μια προσπάθεια ανασύνδεσης «με τον αρχαίο, παγκοσμίως σεβαστό και πάντοτε επίκαιρο πολιτισμό» της (αρχαίας) Ελλάδας, «όχι σαν άγονη λατρεία ενός νεκρού παρελθόντος, αλλά ως έκφραση του ζωντανού και ρέοντος Λόγου εκείνων στους οποίους αναγνωρίζει η σώφρων ανθρωπότητα ότι τους οφείλει τα πάντα. Ως έναυσμα επίκαιρου και γόνιμου προβληματισμού για διεξόδους στα αδιέξοδα του σήμερα, με άξονα σκέψης και πλαίσιο αναφορών την κοσμοαντίληψη εκείνων.…».
Τα φετινά ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν χθες.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε τελετουργική Αφή του Προμηθεϊκού Πυρός στην Ιερή πόλη των Μακεδόνων Δίον, τελετουργικούς καθαρμούς, ύμνους και ωδές κάτω απ’ τ’ αστέρια του Ολύμπου, φιλοσοφικές συζητήσεις, αθλοπαιδιές, «βίωση της αρχαίας ψυχής στην αναβίωση των προγονικών εορτών», διανομή Κυκεώνα (αρχαιοελληνικό έδεσμα μαγειρευμένο από ποικιλία δημητριακών), «μυσταγωγικά δρώμενα», μέχρι κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς (στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διοργάνωσης).
Όσοι τα χάσατε (τα Προμήθεια), μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα φωτογραφικά ενσταντανέ που παραθέτουμε.
Αυτά.
Και … έρρωσθε και ευδαιμονείτε, όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Δηλαδή γεια και χαρά.

Προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου για τους διαφωνούντες, με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις και με το ασφαλιστικό, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Αν, λέει, στη συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου υπάρξουν νέες διαρροές (όπως συνέβη και κατά την ψήφιση του Μνημονίου), ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενδεχομένως μαζί με τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές
Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να ρίξει την κυβέρνηση ο Γιάννης Αμοιρίδης;

Αν πολλαπλασιάσουμε τους περίπου 5.000 φοιτητές που μας λείπουν, με τα 1.000 ευρώ το μήνα που κοστίζουν οι δαπάνες φοίτησης, έχουμε απώλεια από την οικονομία της περιοχής μας περίπου 5.000.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή το χρόνο 60.000.000 ευρώ.
Τάδε έφη πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης.
Απλή αριθμητική. Της τοπικής οικονομίας, όχι της εκπαίδευσης.

«Συγχαίρω το Γιάννη Αμοιρίδη για όσα δήλωσε για το σχέδιο Π.Δ για τις εργασιακές σχέσεις. Είναι παλικαριά και μπορεί να τον φέρει και σε δύσκολη θέση μέσα στο κόμμα του», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος, από το βήμα της συγκέντρωσης της ΟΕΒΕΠ και του Εμπορικού Συλλόγου, αναφερόμενος στις δηλώσεις Αμοιρίδη στον Κυριακάτικο τύπο.
Αντίθετα με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τόσο ευγενικός δεν ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ, ο οποίος μόλις άκουσε το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να αναφέρεται στους αγρότες, κραυγάζοντας του είπε «εσύ δεν δικαιούσαι να μιλάς για αυτούς». Ο κ. Αμοιρίδης, δεν μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει, αφού όπως αποδείχθηκε δεν ήξερε καν, ότι πρόκειται για κομματικό στέλεχος και μάλιστα φίλα προσκείμενο σε πρώην βουλευτή.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν ο «γκεστ σταρ» της χθεσινής διαμαρτυρίας των εμπόρων στο Πνευματικό Κέντρο. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση, άκουσε τα παράπονα των επαγγελματιών μίλησε και… έφυγε.
Μαζί του, έφυγαν και αρκετά άτομα, κάτι που προκάλεσε το σχολιασμό του Γιάννη Αμοιρίδη, (ήταν στο βήμα την ώρα της αποχώρησης Ψωμιάδη), λέγοντας ότι «κάποιοι ενδιαφέρονται περισσότερο για τα πρόσωπα, παρά για τα προβλήματα».
«Φαίνεται δεν πουλάνε τα τοπικά πρόσωπα» απάντησε εις εκ των παρευρισκομένων, για να λάβει την εξής απάντηση από τον ομιλούντα «εμείς πουλάμε σ’ αυτούς που αντιλαμβάνονται την ποιότητα».

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη Νέα Δημοκρατία, πριν φτάσει στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, συμμετείχε στον καθαρισμό των ακτών του Κορινού, ενώ εκκλησιάστηκε και σε εκκλησία της Κατερίνης, όπου τελούνταν… χειροτονία!
Όσοι δεν πρόλαβαν πάντως να δουν από κοντά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη χθες, θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία (από τις πολλές που πιθανόν θα εμφανιστούν μέχρι τις εκλογές του Νοέμβρη) σήμερα το απόγευμα, όπου θα μιλήσει στα μέλη της ΝΟΣ. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο και από ό,τι πληροφορηθήκαμε θα είναι ανοιχτή, τουλάχιστον για τα μέσα ενημέρωσης.

Οι εξελίξεις τρέχουν στο ζήτημα της κεραίας που εγκαταστάθηκε σε πυλώνα του Σταδίου του Πιερικού (και απομακρύνθηκε πριν λειτουργήσει ευτυχώς), αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για κεραία συγκεκριμένης εταιρίας με δυνατούς συνεργάτες στο νομό μας.
Μιλάτε κι εμείς σας… ακούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: