Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οι κοριοί της Βουλής

http://news247.gr/ellada/politiki/article172158.ece/BINARY/original/edae.jpg 

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010
Ποιος παρακολουθεί ποιον; Αυτό επί της ουσίας ετοιμάζονται να ξεκινήσουν να ψάχνουν στη Βουλή καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις αλλά και οι ψίθυροι πως παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους.
"Κουβάρι" έχουν γίνει στη... Βουλή εξαιτίας των παρακολουθήσεων στα τηλέφωνα. Όπως προκύπτει από τις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσούρα «11 φορές διαπιστώθηκε ότι παρακολουθούνται τα «πορτοκαλί» τηλέφωνα».
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Ανδρέας Λαμπρινόπουλος, το σύστημα διασφάλισης τηλεφωνικού απόρρητου των συνομιλιών στον ΟΤΕ είναι διάτρητο.
Όλα ξεκίνησαν από τις καταγγελίες του βουλευτή του ΛΑΟΣ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Ζίμενς, Κ. Αιβαλιώτη ο οποίος υποστήριξε πως παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.
Το θέμα τότε έθεσε στην ανεξάρτητη Αρχή ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου
«Αυτή τη στιγμή είναι σκορποχώρι τα ΚΑΦΑΟ. Ο καθένας που δεν είναι εξουσιοδοτημένος μπορεί να βάλει χέρι. Έχουμε καυτηριάσει επανειλημμένα τον ΟΤΕ για το θέμα αυτό, του έχουμε επιβάλει πρόστιμα και έχουμε ζητήσει να βάλει σύντομα ένα σύστημα τηλεπίβλεψης σε όλα τα ΚΑΦΑΟ. Δεν ξέρουμε πότε θα ολοκληρωθεί, πάντως ο ΟΤΕ δεσμεύτηκε ότι θα κλείσει το θέμα αυτό μέσα σε ένα χρόνο», είπε.
Οι διαπιστώσεις του προέδρου της ΑΔΑΕ προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις κομμάτων και προέδρου της επιτροπής θεσμών.
Τόσο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης όσο και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος έθεσαν το ερώτημα αν η ΑΔΑΕ έχει επιληφθεί του θέματος, «καθώς οι καιροί είναι πονηροί».
Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινόπουλο, ομάδα ελέγχου της ΑΔΑΕ διεξάγει έρευνα από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό και σε λίγες μέρες θα έχει έτοιμο το πόρισμα της.
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ αναφέρθηκε και στο πρωθυπουργικό τηλέφωνο. 
«Το τηλέφωνο του πρωθυπουργού επειδή ελέγχθηκε ως προς τη κατεύθυνση δυνατότητας παρακολούθησης του, δεν προέκυψε μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο, συνεχίζουμε την έρευνα, δεν το πιστεύουμε, αλλά ψάχνουμε όλα τα σημεία και σε λίγες μέρες θα έχουμε ολοκληρώσει την έρευνα» είπε.
 Σε ερώτηση βουλευτών αν υπάρχει δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης των τηλεφώνων των βουλευτών και των πολιτικών προσώπων η απάντηση του κ Λαμπρινόπουλου ήταν αφοπλιστική:
«Ίσως σας φανεί περίεργο, αλλά το διαβαθμισμένο κέντρο με τα τριψήφια νούμερα κατάλαβα τις προάλλες ότι δεν υπάρχει διασφάλιση».(http://news247.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: