Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

«Τρώτε όλο το φαγητό σας ή αποβάλλεστε» - Αυστηροί κανόνες «συμπεριφοράς» σε εστιατόριο της Αυστραλίας

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010
Ένα εστιατόριο στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι στο εξής οι πελάτες του υποχρεούνται να τρώνε όλο το φαγητό τους, σε αντίθετη περίπτωση θα πληρώνουν πρόστιμο και θα αποβάλλονται από το κατάστημα!
Η Γιουκάκο Ιτσικάουα, ιδιοκτήτρια του μόλις 30 καθισμάτων... εστιατορίου «Wafu», στο προάστιο Σάρι Χιλς του Σίδνεϊ, δήλωσε ότι δεν αντέχει να βλέπει τα αποφάγια των πελατών και αποφάσισε, για το καλό του πλανήτη, να τους επιβάλλει να αδειάζουν το πιάτο τους, με «δέλεαρ» 30% έκπτωση επί της αρχικής τιμής.

«Για να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, ζητάμε κάτι παραπάνω από τους πελάτες μας, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εστιατόρια», γράφει η ίδια σε ένα χαρτί με την «πολιτική του εστιατορίου», που έχει αναρτήσει στην κεντρική είσοδο.

«Το να αδειάζεις το πιάτο σου σημαίνει να τρως τα πάντα, εκτός από τις φέτες λεμονιού, το gari (πιπερόριζα τουρσί) και το wasabi (καρύκευμα). Παρακαλώ, σημειώστε ότι τα λαχανικά και η σαλάτα στην άκρη δεν είναι διακοσμητικά, αλλά μέρος του γεύματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι πελάτες υποχρεούνται να τρώνε όλο το φαγητό που είναι οργανικό και δεν περιέχει γλουτένιο, γαλακτοκομικά, ζάχαρη και αβγά. Σε αντίθετη περίπτωση θα τους επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο και θα τους υποδεικνύεται να μην επισκεφθούν ξανά το εστιατόριο. Η σεφ περιγράφει τα πιάτα που ετοιμάζει ως «απενοχοποιημένη ιαπωνική κουζίνα».

Η πολιτική που ακολουθεί το εστιατόριο έτυχε θερμής αποδοχής από ορισμένους πελάτες του, αλλά χαρακτηρίστηκε «αυταρχική» από άλλους. Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια δηλώνει «απτόητη» και «αμετακίνητη» στην απόφασή της.(ΝΕΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: