Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Οι μισές από τις συναντήσεις Χριστοφοράκου ήταν με την οικογένεια Μητσοτάκη - Τι απαντά η Ντόρα

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Από το 1997 μέχρι και το 2007 σύμφωνα με το ημερολόγιο που κρατούσε η γραμματέας του είχε συναντήσεις με δεκάδες πρόσωπα της κεντρική πολιτικής σκηνής.

Τα... στατιστικά στοιχεία βγήκαν από τη λεπτομερή απογραφή του ημερολογίου της κ. Τσακάλου από τον.... βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής της Βουλής Βασίλη Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψε ο κ. Κεγκέρογλου παραπάνω από τις μισές συναντήσεις ο mister Siemens, 356 για την ακρίβεια, τις είχε με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Τις περισσότερες συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές είχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης που συναντήθηκε 23 φορές με τον κ. Χριστοφοράκο, ενώ είχε και 98 τηλεφωνικές επαφές μαζί του. 

Στη δεύτερη θέση έρχεται η Ντόρα Μπακογιάννη που είδε από κοντά 30 φορές με το Μιχάλη Χριστοφοράκο έχοντας άλλες 72 τηλεφωνικές επαφές μαζί του. Η κ. Μπακογιάννη πάντως σε δήλωσή της κάνει λόγο για προσπάθεια συμψηφισμού και αποπροσανατολισμού προκειμένου να μην απαντηθούν ερωτήματα όπως που πήγαν τα λεφτά και οι μίζες για συμβάσεις και προμήθειες του ΟΤΕ και άλλων φορέων του Δημοσίου.

Τριάντα φορές συνάντησε το αφεντικό της Siemens Ελλάδος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ είχε μαζί του άλλες 60 τηλεφωνικές επαφές, όπως άλλες δύο φορές τον είδε από κοντά και η σύζυγός του Μαρέβα Γκαμπόφσκι.

Συνολικά 22 συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές είχαν με το Μιχάλη Χριστοφοράκο άλλα δύο μέλη της οικογένειας, οι κυρίες Κατερίνα και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

17 συναντήσεις και 30 τηλεφωνικές επαφές είχε με το Μιχάλη Χριστοφοράκο και ο Γιώργος Βουλγαράκης ο οποίος είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι τον είχε δει μόνο δύο-τρεις φορές στο γραφείο του στο υπουργείο.

Ο Πέτρος Δούκας, έχει 10 συναντήσεις και 45 τηλεφωνικές επαφές με τον mister Siemens.

Σύμφωνα πάντα με τις σημειώσεις της κ. Τσακάλου ο κ. Χριστοφοράκος είχε συναντήσεις με τον κ. Τάσο Μαντέλη από το 1999 έως και τις 13/1/2004, δηλαδή λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, καθώς και 35 τηλεφωνικές επαφές με τον κ. Μιχάλη Λιάπη.

Ο κ. Κεγκέρογλου σχολιάζει πως: “Ο κ.Σουφλιάς έχει τις λιγότερες τηλεφωνικές επαφές, και αναφέρει : “email Ταζαδάκη προς Χριστοφοράκο, θέμα ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός για το ΜΕΤΡΟ είναι μάλλον χαμένος για την κοινοπραξία μας. Το θέμα μπορεί να λυθεί πια μόνο με πολιτική παρέμβαση.”

Τηλεφωνικές επαφές είχαν σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου οι κύριοι Αδάμ Ρεγκούζας, Ισίδωρος Κούβελος, Ευάγγελος Αντώναρος και Γιάννης Παπαθανασίου.
 
Δεν αναλαμβάνουμε τον εξοπλισμό του γραφείου του Κυριάκου”
 
Ένα ακόμη στοιχείο που “βγήκε” απ' την χθεσινή κατ' αντιπαράσταση εξέταση της κ. Τσακάλου με τον κ. Φίσερ που ήταν ο διάδοχος του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν εξηγήσεις για μια επιστολή με ημερομηνία 25/01/2008 που υπογράφεται από την κ. Τσακάλου και έχει αποδέκτη το Μιχάλη Χριστοφοράκο:

“Κύριε Χριστοφοράκο ο κ. Φίσερ μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η "SIEMENS ΑΕ" δεν αναλαμβάνει καμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Καθώς επίσης την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος εκ μέρους της Fujitsu SIEMENS”.

Η κ. Τσακάλου ανέφερε πως συνέταξε την επιστολή καθ' υπαγόρευση του κ. Φίσερ ο οποίος δήλωσε :

“Υπήρξαν κάποια τιμολόγια τον Ιανουάριο του 2008 που είχαν προκύψει, που τα συζήτησα με την κα Τσακάλου, η οποία μου διευκρίνισε ότι επρόκειτο για κάποια συνεννόηση που υπήρχε με τον κ. Χριστοφοράκο και κάποιον πολιτικό επ’ αυτών των τιμολογίων που ήταν να πληρώσουμε. Εφόσον ήταν κάποια συμβόλαια τα οποία δεν ήταν στα συνήθη τιμολόγια της SIEMENS διότι επρόκειτο για κάποια δωρεά προφανώς, αποφάσισα να μιλήσω με τους υπεύθυνους γι’ αυτήν τη διαδικασία της δωρεάς. Εφόσον εγώ δεν είχα καμία σχέση με τον κ. Μητσοτάκη και δεν υπήρχε καμία συμβατική σχέση με τη SIEMENS, απάντησα και είπα ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποια πληρωμή, κάποια τιμολόγηση πραγμάτων που δεν εμπίπτουν σε κάποιες συμβατικές συμφωνίες με τη SIEMENS. Η απάντησή μας ήταν σαφής, ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε πληρωμή που δεν είναι εντός των συμβατικών συμφωνιών της SIEMENS με άλλους ”.

Η κόντρα της Τσακάλου με τον Φίσερ και οι απειλές για την ζωή της!
Από την αρχή της συνεδρίασης ο γερμανός που είναι τώρα επικεφαλής στην Siemens Τσεχίας δεν ήταν και ιδιαίτερα πρόθυμος να συνεργαστεί με την επιτροπή. 
Μέχρι που εμφανίστηκε μπροστά του η κα Τσακάλου - η οποία μάλιστα είναι τώρα υπεύθυνη διαφάνειας της Siemens - προκειμένου να εξεταστούν κατ' αντιπαράσταση. Το γεγονός οτι ο κ. Φίσερ δεν το γνώριζε ήταν εμφανές από την έκπληξή του!

Η κα Τσακάλου σε ιδιαίτερα έντονο ύφος κατηγόρησε τον κ. Φίσερ οτι συνδιοικούσε με τον Χριστοφοράκο και έφτασε μάλιστα στο σημείο να του πει το εξής : "Εκεί που κατάντησες την Siemens Ελλάς θα καταντήσεις και την Siemens Τσεχίας"!   

Η κόντρα μεταξύ τους έγινε ακόμα πιο έντονη όταν παρά τις επίμονες αρνήσεις του οικονομικού διευθυντή της  Siemens Hellas το διάστημα 2005 – 2009 και μετά την αποχώρηση του κ. Χριστοφοράκου γενικού διευθυντή της εταιρείας ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί χορηγιών και μίζας σε πολιτικά πρόσωπα η κα Τσακάλου ήταν καταπέλτης.
 
Είπε οτι ο κ. Φίσερ ως οικονομικός διευθυντής ήταν γνώστης όλων των πληρωμών της εταιρείας και κατά επέκταση όλων των κινήσεων του μαύρου χρήματος προς τα πολιτικά πρόσωπα.  Μάλιστα, η κα Τσακάλου προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καθώς φέρεται να αποκάλυψε ότι ο κ. Φίσερ την έχει απειλήσει ότι εάν συνεχίσει να καταθέτει πράγματα και στοιχεία στις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα θα το πληρώσει με τη ζωή της.
Ο Φίσερ απάντησε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε συνέβη αυτό αλλά αντίθετα την παρότρυνε να βοηθήσει τις αρχές δίνοντας στοιχεία και λέγοντας όσα ήξερε.

Η κα Τσακάλου έχει ήδη καταθέσει άλλη μια φορά στην Εξεταστική και έχει επιβεβαιώσει τις συχνές συναντήσεις που είχε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, είχε δηλώσει πως κατά την προεκλογική περίοδο πύκνωναν οι επαφές με τους υπεύθυνους οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είτε με δική τους πρωτοβουλία είτε με πρωτοβουλία Χριστοφοράκου.(http://www.newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: