Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Σαν σήμερα

05 Μάϊος 2010 
http://www.i-reportergr.com/2010/05/blog-post_2515.html 
Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διαβεβαίωνε για την ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τη χαμηλή ανεργία και το μικρότερο…έλλειμμα. Επίσης, δήλωνε κατηγορηματικά ότι έχει.... καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα.

“Ρεαλιστικό” χαρακτήρισε ο Κώστας Καραμανλής το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαική Επιτροπή. Ο Πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόνισε χαρακτηριστικά: “ Σήμερα δεν υπάρχει οικονομία που να μένει αλώβητη από την οικονομική κρίση και ως εκ τούτου όλες οι χώρες προχωρούν σε αναπροσαρμογή των προγραμμάτων για τη στήριξη της Οικονομίας. Ωστόσο η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στα 5 κράτη – μέλη της Ευρωζώνης με πρόβλεψη για θετικό ρυθμό ανάπτυξης, για χαμηλότερη ανεργία και για μικρότερο έλλειμμα από το μέσο όρο των 15.

Σε ομιλία του πριν λίγες ημέρες ο κ. Καραμανλής είχε επαναλάβει ότι μολονότι οι συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης επηρεάζουν και τη χώρα μας τόνισε εμφαντικά ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη από τις μεταρρυθμίσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι επιπτώσεις της κρίσης είναι πολύ μικρότερες για τη χώρα μας. «Η ελληνική οικονομία διατηρεί ρυθμούς ανάπτυξης υπερδιπλάσιους της ευρωζώνης ενώ η ανεργία έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα, εδώ και πολλά χρόνια, το τραπεζικό σύστημα δείχνει ανθεκτικότητα. Υπάρχουν αδυναμίες, είπε ο κ.Καραμανλής, τις οποίες όμως μπορούμε να καλύψουμε.

Είμαστε σε δύσκολη εποχή, ανέφερε ο πρωθυπουργός, αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρησε για «ανεπίτρεπτη επίδειξη μικροκομματισμού και αφού ξεκαθάρισε ότι έχει καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα για όλα, τόνισε: «Δεν θα βάλω καμία σκοπιμότητα πάνω από το συμφέρον της πατρίδας μου. Δεν δέχομαι πιέσεις από κανέναν. Ασκώ την πολιτική που χρειάζεται η πατρίδα μου" 


Δεν υπάρχουν σχόλια: