Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Στη Βουλή το ν/σ για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας

vouli_olomeleia444Ξεκίνησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το μηχανισμό στήριξης της ελληνικής οικονομίας, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Είμαστε σε ιδιαίτερη συγκυρία, που το τριετές πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής... είναι προαπαιτούμενο για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εισηγούμενος διαδικασίες κατεπείγοντος για το νομοσχέδιο. Οφείλουμε να προχωρήσουμε με ταχύτατες διαδικασίες, δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα ταχύτατης ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης.
Από τη ΝΔ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα εμποδίσει την πρόταση της κυβέρνησης να συζητηθεί το νομοσχέδιο με διαδικασίες κατεπείγοντος, επισημαίνοντας όμως ότι οι διαδικασίες αυτές το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κανόνας, με κίνδυνο να κοντεύει η Βουλή να αποκτήσει το ρόλο του σκηνικού.
Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ . Τασούλας είπε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το μηχανισμό στήριξης, πρόσθεσε όμως ότι κάποια από τα άρθρα και παραγράφους του νομοσχεδίου για τη στήριξη ευπαθών ομάδων για τους μικρομεσαίους, τους ανέργους και τη ρευστότητα των τραπεζών η ΝΔ θα τα ψηφίσει.
Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος εξέφρασε τη διαφωνία του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την κρίση για να δρομολογήσει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει λαϊκός ξεσηκωμός.
Από το ΛΑΟΣ ο Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι δεν διαφωνεί να συζητηθεί το νομοσχέδιο σε μια συνεδρίαση, αλλά ζήτησε να προχωρήσει η συζήτηση με την τακτική διαδικασία ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Κατεπείγον το νομοσχέδιο μπορεί να είναι για τους μανδαρίνους της ΕΕ και τους υπαλλήλους του ΔΝΤ, δήλωσε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και έκανε λόγο για διαδικασίες πολιτικού πραξικοπήματος.
Εν τω μεταξύ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής και το νομοσχέδιο για τον επανακαθορισμό των επιδομάτων των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα και του επιδόματος αδείας για τους συνταξιούχους.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

Δεν υπάρχουν σχόλια: