Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Συστήνουν εξεταστική για την οικονομία

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία ανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι  «θα υπάρξει αργότερα εξεταστική επιτροπή για την οικονομία, για να φανεί και ...να καταδειχτεί ποιοι ήταν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα μας σε αυτό το επίπεδο και ποιοι είναι υπεύθυνοι για την αναγκαιότητα επιβολής τέτοιων μέτρων, όπως είναι τα σημερινά».  Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των Επιτροπών για το Βατοπαίδι και τη Siemens.
«Είναι προτεραιότητά μας να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης για την οικονομία και για το ποιοι έφταιξαν» ανέφερε ο κ. Πεταλωτής.
Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι είναι σαφές πως θα εξεταστούν οι ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά συμπλήρωσε ότι αν επιμείνουμε αυτή τη στιγμή σε πρόσωπα, θα δημιουργήσουμε στόχους και θα χάσουμε την ουσία.
Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να απαξιώνουμε τις πολιτικές και όχι τους πολιτικούς ως πρόσωπα συλλήβδην και ότι θα πρέπει να καταγραφεί και μέσα από τις εξεταστικές ποιοι πολιτικοί έχουν παρανομήσει, για να τους καταλογιστούν ευθύνες.
Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από μια εξεταστική για την οικονομία, αλλά μόνο όσοι ενέχονται ή ευθύνονται για παραλείψεις ή πράξεις, που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον.
Σημείωσε ότι «δεν θα αφήσουμε να παραγραφούν και δικονομικά και ουσιαστικά ευθύνες πολιτικών προσώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: