Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Να σταματήσουμε την κατρακύλα


Νομαρχιακό Τμήμα Πιερίας της ΑΔΕΔΥ: «Η κρίση φαίνεται ότι πράγματι θα είναι μια ευκαιρία και πάλι για τους έχοντες και κατέχοντες, για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, για τους γνωστούς κερδοσκόπους»
Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία...

βρίσκονται από σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, που βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά με τα νέα πρόσθετα μέτρα της ..κυβέρνησης και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί τους Πιεριείς συναδέλφους του να κάνουν αυτή τη φορά τη διαφορά, συμμετέχοντας καθολικά στις διήμερες κινητοποιήσεις. «Μόνο με την καθολική συμμετοχή όλων μας τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα περάσουν και δεν θα τολμήσουν να πάρουν και άλλα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Η Ε.Ε του Νομαρχιακού Τμήματος Πιερίας της ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της προς τους
δημόσιους υπαλλήλους του νομού τονίζει μεταξύ άλλων: «Πράγματι έχουμε ιστορικές αλλαγές, όπως εξήγγειλε ο κ. Πρωθυπουργός και όπως συγκεκριμένα προσδιόρισε ο Υπ. Οικονομίας, με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας. Προφανώς τίποτα δεν ισχύει από αυτά που επικαλέστηκαν για ανθρώπινη αλληλεγγύη, για κοινωνική δικαιοσύνη, για Ελλάδα των αξιών. Η κρίση φαίνεται ότι πράγματι θα είναι μια ευκαιρία και πάλι για τους έχοντες και κατέχοντες, για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, για τους γνωστούς κερδοσκόπους και τους εκβιαστές της κοινωνίας και των πολιτών. Πράγματι γίνεται νέα κατανομή πλούτου που συγκεκριμενοποιεί, το οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».
BASIKO_2«Μπορούμε τώρα και άμεσα να σταματήσουμε την κατρακύλα, να μην περάσουν τα αντιλαϊκά, εισπρακτικά, αντικοινωνικά μέτρα», τονίζει το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, βγαίνοντας στο δρόμο, διαδηλώνοντας, απεργώντας.
Η 48ωρη κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων κορυφώνεται αύριο Τετάρτη, μέρα γενικής κινητοποίησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.
Στην Κατερίνη έχουν προγραμματιστεί και πάλι δυο απεργιακές συγκεντρώσεις: μία στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης (όπου καλούνται ν βρίσκονται και οι απεργοί της ΑΔΕΔΥ) και μία, από το ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία της πόλης, μισή ώρα αργότερα, στις 10.30 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της, η Τοπική Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους του νομού να απορρίψουν τα μέτρα της κυβέρνησης, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία περί πτώχευσης, να συζητήσουν και να αποφασίσουν στους χώρους δουλειάς τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία και τη μαζική αποφασιστική κάθοδό τους στην  απεργιακή συγκέντρωσή του στην πλατεία της Κατερίνης.(
ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: