Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Η ΝΔ βρωμάει απ' το κεφάλι...

Δευτέρα, 03 Μαΐου 2010

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα (από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνο, ο οποίος τα έστειλε στον εισαγγελέα) και με πρόσθετα που αποκάλυψε το Αποκαλυπτικό δελτίο του Extra3 από το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα εταιρείας όπου οργίαζε η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Για παράδειγμα, δεν εγκρίθηκε ποτέ από τη Διυπουργική Επιτροπή ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας της εταιρίας, με αποτέλεσμα να στερούνται νομιμότητας όλες οι αμοιβές, αποζημιώσεις, καθώς και τα έξοδα παράστασης της διοίκησης. Επιπρόσθετα, η στελέχωση της εταιρίας έγινε με παράνομο τρόπο, χωρίς...

 προκήρυξη θέσεων, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος απλά και μόνο με εισήγηση της προέδρου στο ΔΣ. Ειδικότερα, συνήφθησαν 34 συμβάσεις έργου, εκτός ΑΣΕΠ, με όρους αδιαφάνειας, στις 26 Αυγούστου του 2009, με έναρξη την 1η Οκτώβρη του 2009, ενώ η πρόεδρος, αφού τις υπέγραψε, εκ των υστέρων κατήγγειλε μόνο τις 24 εξ΄αυτών. Σύμφωνα με το πόρισμα, το σύνολο του κεφαλαίου διατέθηκε σε αμοιβές της προέδρου και μελών του ΔΣ, δαπάνες διαμόρφωσης των γραφείων της εταιρίας, προμηθειών και μετακίνησης στο εξωτερικό. Για όλα αυτά, δήλωσε ότι θα μιλήσει και θα δώσει απαντήσεις η Πρόεδρος κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου, φίλη και υποστηρίκτρια του κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο υπουργός κ. Γερουλάνος, αναφέρθηκε όμως και στο παράδειγμα του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, του οποίου η μισθοδοσία αυξήθηκε μέσα σε τρεις μήνες μισό εκατομμύριο ευρώ. Η μισθοδοσία του ήταν τον Ιούνιο του 2009 200.000 ευρώ και τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς έφτασε τις 700.000 ευρώ.
Σημειώνω ότι ο οργανισμός αυτός ανήκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και αποτελεί νομίζω ένα δείγμα γραφής της φαύλης νοοτροπίας του οικονομολόγου κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ήταν αρμόδιος υπουργός ενώ πρόεδρος στον Οργανισμό ήταν ο κ. Γιάνναρης, ο οποίος κατάγεται από την Καλαμάτα, ευρίσκετο για καιρό στο γραφείο του κ. Σαμαρά και ο Πρόεδρος της ΝΔ για να τον ανταμείψει για όλα τον έχρισε αναπληρωτή γραμματέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων.
Διαπιστώνεις ότι και στις δύο περιπτώσεις και τα δύο πρόσωπα έχουν άρρηκτη σχέση με τον αρχηγό της ΝΔ. Μιας ΝΔ που για άλλη μια φορά βρωμάει απ' το κεφάλι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: