Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Πρώτη Δύναμη η ΠΑΣΚ – ΔΜ στην Επικράτεια


ΤΡΙΤΗ 4-5-2010
ΠΑΣΚ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Αποτελέσματα εκλογών ΤΕΕ:


Πρώτη Δύναμη η ΠΑΣΚ – ΔΜ στην Επικράτεια


Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων στην κεντρική αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Αθήνα, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 Απριλίου 2010, ανέδειξαν, ανάμεσα σε 25 συνδυασμούς, πρώτη....
δύναμη την ΠΑΣΚ- Διπλωματούχων Μηχανικών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 29,55% και 11.606 ψήφους. Ακολούθησαν η  Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, που πρόσκεινται στη ΝΔ, με ποσοστό 20,53% και 8.064 ψήφους και η Συμπαράταξη Μηχανικών (ΣΥΝ) με  ποσοστό 8,62% και 3.386 ψήφους. Σημειώνεται ότι ανά το πανελλήνιο ψήφισαν 41.217 μηχανικοί σε 170 τμήματα. Πρώτη αναδείχθηκε επίσης η ΠΑΣΚ-ΔΜ τόσο  στον Νομό Πιερίας με ποσοστό 37,16% έναντι  25,34% της ΔΚΜ, με την  «ΔΚΜη-ΔΑΠ» καθώς και τους  « ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» να ακολουθούν με το ίδιο ποσοστό  6,42%, και την  «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» να έπεται με 5,07% , αλλά και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου το ποσοστό της ΠΑΣΚ-ΔΜ έφτασε στο 26,18% έναντι 24,98% της ΔΚΜ, και 8,22% της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ





Αποτελέσματα για τους αντιπροσώπους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε.


Στο νομό Πιερίας τα αποτελέσματα των εκλογών  για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο Περιφερειακό Τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας (το οποίο απαρτίζεται από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής) ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους τον Ηρακλή Τσιτλακίδη από την παράταξη της ΠΑΣΚ -Δ.Μ. με 398 ψήφους ο οποίος είναι  4ος σε σταυρούς στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκλέγονται επίσης ο Δημήτρης Κουσκουρίδης από τη ΔΚΜ με 263 ψήφους και η Αναστασία Ζωγράφου από τη Συμπαράταξη με 29 ψήφους σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.





Αποτελέσματα για τους αντιπροσώπους στο ΤΕΕ Ν. Πιερίας


Στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των μηχανικών στο ΤΕΕ Ν. Πιερίας συμμετείχαν 13 συνδυασμοί. Ψήφισαν 300 μέλη.





Αναλυτικά τα αποτελέσματα   έχουν ως εξής:





Η ΠΑΣΚ-ΔΜ έλαβε 100 ψήφους οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: Ηρακλής Τσιτλακίδης 88, Βασίλης Ταβαντζής 70  και Δανιήλ Σαμαράς 61.





Η ΔΚΜ έλαβε 104 ψήφους οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: Αναστάσιος Τασιούλας 61, Δημήτρης Κουσκουρίδης 58 και Οικονόμου 56.





Η Συμπαράταξη έλαβε 28 ψήφους οι οποίοι κατανέμονται ως εξής: Αναστασία Ζωγράφου 17, Βασιλούδας 14 και Δημήτρης Νταγλιούδης 11,





Επίσης βρέθηκαν 7 λευκά ψηφοδέλτια.





Οι υποψήφιοι της ΠΑΣΚ – ΔΜ του Ν. Πιερίας, σε κοινή δήλωσή τους για την έκβαση της εκλογικής διαδικασίας αναφέρουν ότι: “Ευχαριστούμε κατ’ αρχήν τους συναδέλφους μηχανικούς που μας τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους αλλά και όλους τους υπόλοιπους  συναδέλφους που προσερχόμενοι στις κάλπες έδωσαν στην εκλογική διαδικασία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας την αίγλη που του αρμόζει ως θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας.  Συγχαίρουμε όλους τους εκλεγέντες συναδέλφους, καθώς επίσης και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις για το πολιτισμένο κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθηκε η εκλογική διαδικασία στο νομό μας. Στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που διανύουμε τα προβλήματα του κλάδου είναι κοινά για όλους μας. Η επίλυση θεμάτων όπως το φορολογικό και το ασφαλιστικό αλλά και γενικότερα το μέλλον του κλάδου αποτελούν βασικές προτεραιότητές μας και έχουν ως προϋπόθεση την ενότητα. Προσκαλούμε όλους τους συναδέλφους  καθώς και όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις  να αγωνιστούμε όλοι μαζί  μέσα από το διάλογο και την σύνθεση των  απόψεών  στη διεκδίκηση των κοινών αιτημάτων μας με μοναδικό μας  στόχο την ανάπτυξη του κλάδου και την ευημερία γενικότερα της κοινωνίας και των πολιτών. Εμείς θέτουμε εαυτούς σ’ έναν  αγώνα όπου δεν μας περισσεύει κανείς για ένα μέλλον με καλύτερες προοπτικές και ανοδική πορεία τόσο για τον κλάδο των μηχανικών όσο και για τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που σχετίζονται με το αντικείμενό μας και την κοινωνία γενικότερα”.(απο την ΠΑΣΚ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Pask-dm Pierias [paskdmpierias@yahoo.com])

Δεν υπάρχουν σχόλια: