Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Συνεχίζεται η κατάληψη στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης

XYTAΣυνεχίζεται για δεύτερη μέρα η κατάληψη στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), στη Μαυροράχη, από κατοίκους και φορείς του δήμου Λαχανά, του νομού Θεσσαλονίκης, που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Καλλικράτης". Οι συγκεντρωθέντες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις ...κινητοποιήσεις τους έως την Παρασκευή, 7 Μαΐου, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς δεν μπορεί να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων. "Δεν έχουμε πρόβλημα να συνενωθούμε με τους δήμους Ασσήρου, Μυγδονίας και Βερτίσκου.
"Η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση συνολικά επτά δήμων δεν θα είναι λειτουργική για τον πολίτη. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα τόσο μεγάλο σχήμα", δήλωσε ο δήμαρχος Λαχανά, Παντελής Πάσχος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαχανά, η κατάληψη αναμένεται να κρατήσει έως την Παρασκευή, 7 Μαίου, ημέρα που θα συνεδριάσει η ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης για το σχέδιο "Καλλικράτης".
Δεν αποκλείεται, στον "χορό" των κινητοποιήσεων να μπουν και οι κάτοικοι και οι φορείς των δήμων Ασσήρου και Μυγδονίας.
Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσουν τα δημοτικά συμβούλια των δύο δήμων για να αποφασίσουν, εάν θα συμμετάσχουν στην κατάληψη του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: