Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τρίτη 4 Μαΐου 2010 Στα «Καλλικρατικά» θα επανέλθω φυσικά. Διότι, είπαμε να αμαρτάνουμε αλλά με μέτρο.
Ακούω τις τελευταίες ημέρες κάτι φωνές για την ονομασία της περιοχής της νότιας Πιερίας που θα συνενωθεί με το Δίον, το Λιτόχωρο και.... τον Ανατολικό Όλυμπο.

Θέλουν ονομασία: Δήμος Ολύμπου.  Συμφώνησα ως προς το να συμπεριληφθεί ο Όλυμπος στον υπό σύσταση δήμο αλλά μην το βγάζετε και τα μάτια.

Το Δίον σηματοδοτεί πολλά για τη Μακεδονία και όλο τον Ελληνισμό. Και αποτελεί σημείο αναφοράς της ιστορίας μας. Δεν έχει να κάνει ούτε με σύμβολα της φύσης, ούτε της χλωρίδας και της πανίδας.

Δεν αντιλέγω πως ο όρος, πρέπει να περιληφθεί αλλά όχι και να αγνοηθεί η ονομασία ΔΙΟΝ για να αναδειχθεί ο Όλυμπος. Ας το κάνουμε με χίλιους άλλους τρόπους. Όχι μ’αυτόν.

Αλλάζω θέμα και περιοχή και πάω στον ορεινό δήμο ή καλύτερα στον υπό σύσταση ορεινό δήμο.
Καλά ρε παιδιά, είπαμε…όχι κι έτσι όμως. Εκεί ψηλά στα Πιέρια γίνεται πολιτικό πλιάτσικο μου λένε.
Μην αναγκάσετε τώρα τη δημοσιογραφική πένα να αναφερθεί με επώνυμα.

Επιπλέον πληροφορία.
Οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ.Τερζόπουλος, Χρ.Καζακλάρης, Π.Τσερτικίδης, ο πρώην δήμαρχος Μ.Τερζοπουλος και η συντριπτική πλειοψηφία των πρώην γραμματέων της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας συντάσσονται με την πρόταση των τεσσάρων δήμων ήτοι τη δημιουργία ορεινού δήμου στην Πιερία.

Πάμε στα ωραία του Καλλικράτη. Άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου για την έδρα στη βόρεια Πιερία και δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα καθημερινά σχεδόν.
Όλα αυτά ξεκίνησαν φυσικά από το υπουργείο Εσωτερικών και τώρα…χορέψτε το χορό του πολέμου.

Αποφασισμένοι οι Αιγινιώτες, αποφασισμένοι οι Κολινδρινοί, μπαίνουν δυναμικά στο χορό οι Μεθωνιώτες.

Οι δε βουλευτές της Πιερίας, δεν ρωτήθηκαν. Και μόνο η ομολογία αυτή είναι σημαντική.
Και ποιον ρώτησαν δηλαδή; Τον Στρος Καν;

Δεν λέω εγώ ότι φταίτε αλλά μην λέτε και δημόσια ότι το υπουργείο έκανε διαβούλευση και ρώτησε ή ενδιαφέρεται για τις τοπικές κοινωνίες;

Πώς εκφράστηκαν αυτές σε πρώτο χρόνο; Μέσω των βουλευτών τους δεν εκφράστηκαν; Και τελικά ας αναρωτηθούμε όλοι μαζί. Οι βουλευτές έχουν την άποψή τους και καλά κάνουν. Οι εκπρόσωποι του λαού τι ακριβώς ρόλο οφείλουν να παίξουν; Να μεταφέρουν τη δική τους άποψη ή του λαού;
Διότι υπάρχει μια σύγχυση.

Κι αν τα δημοτικά συμβούλια δεν εκφράζουν τις τοπικές κοινωνίες, ποιος διάολος τις εκφράζει;

Βράσε όρυζα λέω εγώ. Και τελικά, οι βουλευτές εκλέγονται για να διεκδικούν τη δική τους πρόταση, οι πολίτες μπορούν να εκφράζονται ….με άγνωστο τρόπο και η φωνή τους να φτάνει επίσης με άγνωστο τρόπο στη διοίκηση.

Είναι μάλλον μια νέα θεώρηση και ένα νέο μοντέλο αυτό στη σχέση βουλευτών και πολιτών.
Εκτός κι αν αντιλήφθηκα λάθος.

Βέβαια, μην τους αδικώ, είπαν την άποψή τους και μετά έριξαν κι ένα «να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να τις σεβαστούμε»…. για παν ενδεχόμενο αυτό.

Πολιτική σπέκουλα το λέω εγώ. Και αυτός ο αγώνας δεν γίνεται για την ανάπτυξη του τόπου και τις πραγματικές του ανάγκες. Κόβεται και ράβεται στα μέτρα του καθένα.
Τελεία και παύλα.

Πάω τώρα και σε έναν αναγνώστη που μου έστειλε τις φωτογραφίες που δημοσιεύω με το ερώτημα: Ποιος ποτίζει τα λουλούδια των πάρκων της Κατερίνης;

Δεν ξέρω, το σίγουρο είναι πάντως, πως η μαμά μου (η κυρία στο κυλικείο ντε, που δήθεν ξέχασε να ποτίσει τις πετούνιες σας) δεν είναι υπεύθυνη για τα λουλούδια στο πάρκο των Ευαγγελικών. Ο δήμαρχος μπορεί να την κατηγόρησε ότι «ξέρανε» τα λουλούδια στα δικαστήρια αλλά απ’οσο θυμάμαι δεν της ανέθεσε να ποτίζει και τα λουλούδια στο πάρκο των Ευαγγελικών.

Και δεν θέλω πάλι μηνύσεις. Πάρτε τις φωτογραφίες και ένα ποτιστήρι και άντε να τα αναστήσετε.

Στο δε ερώτημα του αναγνώστη λέω: Ο θεός αγαπητέ μου, γιατί ο δήμος έχει πολλές δουλειές.(ΤΟΠΙΚΗ)
Καλή μας ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: