Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 4 Μαΐου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
1
Μετά τις δραματικές αλλαγές που επιφέρουν στα εισοδήματά τους τα νέα μέτρα, οι εργαζόμενοι αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά να αλλάξουν και διατροφικές... συνήθειες


NEO_EYRO
Νέο νόμισμα (ΔυΝαΤό) κόβουν στο Νομισματοκοπείο της Ελλάδας!


XYTA
Επιχειρήσαμε πολλές φορές χθες το μεσημέρι να επικοινωνήσουμε με τον πρόεδρο της και τον Διευθυντή ΔΕΥΑΚ, για να μας διαφωτίσουν περί των άκρως επικίνδυνων στραγγιδίων που «διέφυγαν» από τον ΧΥΤΑ Κατερίνης το βράδυ της Παρασκευής, αλλά σταθήκαμε άτυχοι.
Υποθέταμε πάντως ότι, μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδό μας, τα αντανακλαστικά της δημοτικής επιχείρησης θα ήταν πιο γρήγορα. Δεν είναι μικρό πράγμα να σε κατηγορούν για κακούργημα και συ να το αφήνεις να αιωρείται!


TENEKEDAKIA_2
Η νέα αισθητική παρέμβαση της αντιδημαρχίας πρασίνου στον κεντρικό πεζόδρομο!
Μετά τα κρεμαστά τενεκεδάκια στις κολώνες, τώρα τενεκεδάκια και σε πυραμίδα!
TENEKEDAKIA_1
Λίγο καλύτερη εργονομία χρειάζονται όμως. Εμποδίζουν τα κομβόι των φορτηγών που (επιτρέπεται να) ξεφορτώνουν στον πεζόδρομο.

Parko_Eyaggelikon_1_
Μήπως να κάνει μια βόλτα η αντιδημαρχία πρασίνου και κατά τα Ευαγγελικά, όπου (κατά πως δείχνουν οι φωτογραφίες που μας έστειλε ένας ενεργός πολίτης) τα λελουδικά είναι απότιστα τα κακόμοιρα.
Parko_Eyaggelikon_2


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έφεραν χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αύξηση του ΦΠΑ και τους έμμεσους φόρους (που ισχύουν κιόλας από χθες).
Άμα είναι να μαζέψει λεφτά το κράτος, κινητοποιείται εύκολα. Αν είναι να δώσει σκαλώνει και δεν ξεκολλάει με τίποτα.


Αν κατάλαβα καλά, από τις τοποθετήσεις των βουλευτών μας, η «ευέλικτη» εργασία είναι πολύ συμφέρουσα για τους εργαζόμενους.
Κι ευτυχώς που το κανόνισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και θα μπορούμε πλέον να απολαμβάνουμε κι εμείς πάρτ τάιμ δουλειά και αργίες με μειωμένες προσαυξήσεις.


Η νέα, μετά ΔΝΤ, φιλοσοφία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να να μην πειραχθεί στο ελάχιστο η «επιχείρηση», με το επιχείρημα ότι αυτή, με τη δράση της, θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία, αφού ο δημόσιος τομέας υφίσταται δραστικές περικοπές δαπανών, μεταξύ των οποίων και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Προφανώς ξέχασαν ότι και άλλη φορά στο παρελθόν επιχείρησαν το ίδιο (με κοινοτικά κονδύλια) και γέμισαν τη Θράκη με μπετονένια κουφάρια, που προορίζονταν (τρομάρα τους και τρομάρα μας) για εργοστάσια.


«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και τον τροχό στα σφραγίσματα τον φοβάμαι, αλλά δεν δαιμονοποιώ τον οδοντίατρο», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη, στο «Βήμα της Κυριακής».
Ούτε εγω τον φοβάμαι τον τροχό για τα σφραγίσματα. Αρκεί να μην τον κρατά ο Φρέντυ Κρούγκερ.


EKPAIDEYTIKOS
«Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήγγειλε την επικύρωση της συμφωνίας με φωνή που μόλις ακουγόταν και σε εμφανώς άσχημη ψυχολογική κατάσταση», έγραφε χθες μια εφημερίδα.
Ράκος έγινε ο άνθρωπος! Μήπως να μην απεργήσουμε, να του φτιάξουμε λίγο το κέφι;


Περιθώριο διαβούλευσης τουλάχιστον 15 ημερών, πριν το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» έρθει προς συζήτηση στη Βουλή, ζητά η ΚΕΔΚΕ, καθιστώντας σαφές ότι αν το σχέδιο παραμείνει ως έχει σήμερα «δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό».
Η τελική θέση των τοπικών ενώσεων δήμων και κοινοτήτων θα ληφθεί σε νέο έκτακτο συνέδριο, που θα συγκληθεί στο τέλος αυτής της διαβούλευσης, όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό επίσης έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και στο οποίο συμμετείχαν κι οι δικοί μας δήμαρχοι.
Περισσότερα νέα θα μας πουν σήμερα, με την επιστροφή τους, και θα σας τα μεταφέρουμε.


Ποιος είπε τη φράση:
«Το 2010 δεν χρειαζόμαστε ορεινούς δήμους για να έχουμε ακόμα ένα δημαρχάκο»
Το βέβαιο είναι ότι ανήκει σε πολιτικό, ο οποίος είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί να μιλήσει στην «ψυχή των τσομπαναρέων» για να αποσπάσει την ψήφο τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: