Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αναγνωρίζουν τη γενοκτονία Κοινοβούλια … πλην του ελληνικού!

pontioi
Δεν μπορεί ξένα κοινοβούλια να αναγνωρίζουν τη γενοκτονία των Ελλήνων, παρά τις πιέσεις που τους εξασκούνται και η Ελλάδα να σιωπά, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση δέκα Ποντιακοί Σύλλογοι της Πιερίας, με αφορμή την απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου να ...αναγνωρίσει ως Γενοκτονία τη σφαγή των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, και των Ασσυρίων από το Τουρκικό καθεστώς.

Το κείμενο, που υπογράφουν ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Νέας Τραπεζούντας, η Ένωση Ποντίων Πιερίας, ο Μορφωτικός Ποντιακός Σύλλογος Κορινού «Εύξεινος Πόντος», ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», η Ποντιακή Θεατρική Σκηνή Πιερίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων «Ο Πόντος», ο Λαογραφικός Σύλλογος Διάδοσης της Ποντιακής Παράδοσης «Ο Πυρίχειος» Σφενδάμης Πιερίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, ο Σύλλογος Ποντίων Καταχά και το Κοινωνικό και Μορφωτικό Σωματείο Νέας Χράνης «ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ», έχει ως ακολούθως:

«Οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Νομού Πιερίας χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη τιμή την απόφαση της Ολομέλειας του Σουηδικού Κοινοβουλίου, το οποίο στις 11 Μαρτίου 2010 αναγνώρισε ως Γενοκτονία την σφαγή των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, Ασσυρίων από το Τουρκικό καθεστώς.
Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η πλειοψηφία στο Σουηδικό Κοινοβούλιο διαμορφώθηκε και με την ψήφο μιας τουρκάλας βουλευτίνας Κουρδικής καταγωγής, της Γκιουλάν Αβτζί (Gulan Avci) η οποία ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης, ενάντια στη γραμμή του κόμματός της του οποίου η στάση ήταν αρνητική.Του Κοινοβουλίου μιας χώρας, της Σουηδίας, που κατέχει πρωτεύουσα σημασία στον Παγκόσμιο Χάρτη και στον χάρτη του Πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Πριν λίγο καιρό το τοπικό Κοινοβούλιο της Καταλωνίας απηύθυνε ομόφωνα πρόταση προς το Συμβούλιο της Ισπανίας να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου. Πέρυσι ομόφωνα η Κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα; Το Προεδρείο της Ελληνικής Βουλής αρνείται να εκδώσει τα ντοκουμέντα της Γενοκτονίας και στην απόφαση της Σουηδικής Βουλής να αναγνωρίσει την Γενοκτονία, επικράτησε στην Ελλάδα άκρα του τάφου σιωπή!
Ούτε η Κυβέρνηση, ούτε κανένα κόμμα εξέδωσαν ανακοινώσεις σχετικά. Πρόκειται για μια  ακόμη σελίδα ντροπής.
Απεναντίας εδώ, την ίδια περίοδο ή λίγο πριν, ξέρουν να οργανώνουν βιβλιοπαρουσιάσεις στην Αθήνα, όπου με την συμμετοχή προσωπικοτήτων της Πολιτικής Επιστήμης, Ακαδημαϊκών δασκάλων και του Ελληνικού Κοινοβουλίου προβάλλεται η ιδεολογία του Κεμαλισμού με βιβλίο με τίτλο NUTUK o μέγας Ρητορικός, του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ όπου Γκαζί σημαίνει ΄Ηρωας, Μέγας, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τον Μουσταφά Κεμάλ, τον Χίτλερ των Ελλήνων.
Από την άλλη, στην Τουρκία, με πρωτοβουλία την οποία υπογράφουν ενενήντα ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και διανοούμενοι Τούρκοι, πραγματοποιείται εκδήλωση Μνήμης για τους 1,5 και πλέον εκατομμυρίων Αρμενίων θυμάτων της γενοκτονίας, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης στις 24 Απριλίου, ημέρα που άρχισαν οι βιαιοπραγίες και η γενοκτονία των Αρμενίων το 1915.
Οι Τούρκοι διοργανωτές της εκδήλωσης καλούν τους συμπολίτες τους να υποκλιθούν τιμώντας τη Μνήμη τους ντυμένοι στα μαύρα σιωπηρά, με κεριά που θα ανάψουμε για την ψυχή τους, με λουλούδια. Ο πόνος αυτός είναι δικός μας, το πένθος ανήκει σε όλους μας, αναφέρουν στο κάλεσμά τους.
Μετά την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για ακύρωση στην πράξη του περιεχομένου αυτής της Ημέρας, με την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας Διεθνούς αναγνώρισης. Ένα χρέος Μνήμης που η χώρα μας φαίνεται να λησμονεί.
Χαιρετίζουμε την απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου και καταγγέλλουμε την σιωπή της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και αυτή των κομμάτων. Δεν μπορεί όλα αυτά τα ξένα κοινοβούλια, πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, να αναγνωρίζουν την γενοκτονία των Ελλήνων παρά τις πιέσεις που τους εξασκούνται και η Ελλάδα να σιωπά!».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: