Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Πάμε σαν… πέρυσι

SAN_PERYSI
Ο «Καλλικράτης» απασχολεί και τον Σύνδεσμο της βόρειας Πιερίας, αφού από το χωροταξικό της διοικητικής μεταρρύθμισης, εξαρτάται και η μορφή του νέου Συνδέσμου
Χωρίς προβλήματα αναμένεται να ..κυλήσει και η φετινή χρονιά όσον αφορά τη διαχείριση του ρέματος Μορνιώτικου, αφού ανανεώθηκε η απόφαση του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η διαχείριση θα γίνει με τους ίδιους όρους που έγινε και πέρυσι, πρώτη χρονιά εφαρμογής της συγκεκριμένης ρύθμισης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου της βόρειας Πιερίας, δημάρχου Πύδνας Δημήτρη Βασιλειάδη, η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανανέωσε για ακόμη ένα χρόνο την σχετική απόφαση του προκατόχου της και ο ίδιος ευελπιστεί ότι η θερινή περίοδος θα κυλήσει ομαλά. Σ’ αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, δεν θα συντελέσει μόνο η ανανέωση της απόφασης, αλλά και το γεγονός ότι ο χειμώνας που πέρασε ήταν καλός από πλευράς βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στο νομό μας, κάτι που ενίσχυσε σημαντικά τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.
«Ακόμη φέτος, δεν λειτούργησαν οι γεωτρήσεις που έχουμε στο δήμο μας», ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης, σημειώνοντας πως από ότι φαίνεται υπάρχει αρκετό νερό. Το ίδιο συμβαίνει και στις λίγες πηγές του συνδέσμου οι οποίες καταλήγουν στο δίκτυο του.
Στην παρούσα φάση, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πύδνας, άλλα είναι τα σημεία που απασχολούν τον σύνδεσμο και έχουν να κάνουν με τη μορφή που θα πρέπει να πάρει αυτός, την επόμενη μέρα της εφαρμογής του «Καλλικράτη». «Μόλις οριστικοποιηθεί το νέο χωροταξικό, θα ζητήσω συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα, για να συζητήσουμε τι θα αλλάξει στο Σύνδεσμο από 1/1/2011».
Όσον αφορά την ποιότητα του νερού, ανέφερε ότι ήδη έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρία η οποία θα κάνει συχνότατες αναλύσεις του νερού, οι οποίες έτσι κι αλλιώς γίνονταν και γίνονται μέχρι σήμερα και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. «Η ποιότητα του νερού είναι πάνω από όλα», λέει χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι ο σύνδεσμος μέχρι σήμερα έχει παραλάβει μόνο τα διυλιστήρια της Μόρνας και το κομμάτι του αγωγού που έχει κατασκευάσει η Νομαρχία. Εκκρεμεί η παραλαβή του φράγματος αλλά και των αγωγών που έχει κατασκευάσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.
Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τη νέα καθυστέρηση της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Μελετών των υπολοίπων φραγμάτων, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε ότι ο νομάρχης Πιερίας, «χτύπησε το καμπανάκι» κατά την παρουσίαση της υδρολογικής μελέτης της Πιερίας. Ο δήμαρχος Πύδνας, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο απαραίτητο, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον εντάσεις και διαμάχες μεταξύ φορέων και κυρίως για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης ενός πολύ μεγάλου μέρους της Πιερίας.
Πάντως προς το παρόν ο Σύνδεσμος προσπαθεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει και με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.(
Πολιτεία/Β.Ζ.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: