Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 23 Απριλίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
PAME_1
Τώρα τι να γράψουμε για τη χθεσινή απεργία;
Ότι αν δεν ήταν το ΠΑΜΕ, να κάνει «φασαρία» στην πλατεία (στην απεργιακή του συγκέντρωση), δεν θα παίρναμε χαμπάρι...;
PAME_2Για να καταλάβετε οι εκπαιδευτικοί είχαν (λένε) ποσοστό συμμετοχής στη απεργία 15% και στη Νομαρχία η συμμετοχή ήταν 5%.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ν.Τ Πιερίας της ΑΔΕΔΥ σε όλο το δημόσιο τομέα στο νομό απήργησε το 10% (χοντρά-χοντρά, αλλά πολλά βάζει, μου φαίνεται).
«Σαφώς και δεν υπάρχει καμιά ικανοποίηση. Οι συνάδελφοι στην Πιερία δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας», μας είπε ο πρόεδρος Λάζαρος Φυρινίδης, εκτιμώντας ότι η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις και στις απεργίες.
ELME
Την τιμή των εκπαιδευτικών στη χθεσινή απεργία έσωσαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης της ΕΛΜΕ και κάποιοι σκόρπιοι καθηγητές, που έστησαν τραπεζάκι στην πλατεία μοιράζοντας προκηρύξεις.
Α, παραλίγο να το ξεχάσουμε! Μάθαμε ότι και η πρόεδρος του Συλλόγου των δασκάλων, με ολιγομελή αντιπροσωπεία, κατέλαβε το πρωί, συμβολικά, τα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σούπερ μάρκετ κατάπιαν τα μπακάλικα της γειτονιάς μας, τα mall θα θάψουν τους εμποράκους μας και οι μεγάλες δικηγορικές εταιρείες θα στείλουν στην ανεργία τους 300 δικηγόρους μας.
Έτσι είναι η ελεύθερη αγορά, την οποία πολλοί ηγάπησαν, μέχρι που κατάλαβαν ότι τους απατά ασυστόλως με πολύφερνες (πολυεθνικές) νύφες.

Όλοι για το ΤΑΠΙΤ
Τη Δευτέρα μας έστειλε ανακοίνωση ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης, για να μας πληροφορήσει ότι κατέθεσε τροπολογία στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου «Εγγυήσεις για την Εργατική Ασφάλεια», με την οποία ζητούσε να συνεχιστεί η λειτουργία του γραφείου του ΤΑΠΙΤ στην Κατερίνη.
Χθες μας έστειλε ανακοίνωση η βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Μίχου, με την οποία μας πληροφορεί ότι με παρέμβασή της εντάχθηκε στο νομοσχέδιο «Εγγυήσεις για την Εργατική Ασφάλεια», η διατήρηση στη Κατερίνης της λειτουργίας του γραφείου ΤΑΠΙΤ.
Εμείς πάλι δεν έχουμε κάνει ρεπορτάζ για να επιβεβαιώσουμε τον έναν ή τον άλλον, γι’ αυτό αποφασίστε εσείς ποιον θα ευχαριστήσετε.

Τα νέα του Καλλικράτη
Την ερχόμενη Τρίτη, 27 Απριλίου, θα δοθεί στην ΚΕΔΚΕ το τελικό προσχέδιο για τη Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» το οποίο θα αποσταλεί άμεσα σε ηλεκτρονική μορφή σε όλους τους ΟΤΑ.
Τη Πέμπτη, 29 Απριλίου έχει προγραμματίσει συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Πιερίας με τη συμμετοχή όλων των δημάρχων του νομού (στις 2.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις-παρατηρήσεις επί του θέματος.
Από βδομάδα δηλαδή θα ‘χουμε να γράφουμε.

1
 
Με θέμα τις «νεότερες εξελίξεις για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη και την πρόληψη και φαρμακευτική αγωγή στο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2», πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της ένωσης διαβητικών Ν. Πιερίας, την Τετάρτη.
Ομιλητές ήταν ο ενδοκρινολόγος διδάκτωρ της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της ελληνικής ενδοκρινολογικής εταιρίας κ. Μούσλεχ Τζαντ καθώς και η παθολόγος – διαβητολόγος του ΙΚΑ Κατερίνης κ. Ευαγγελία Τίγκα Ντράχα, ενώ πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας που παρακολούθησαν τη διάλεξη.


2
 
«Η πολεοδομική και αισθητική αναβάθμιση των οδών του κέντρου της Κατερίνης», συνεχίζονται σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Λιακόπουλου.
Σειρά πήρε η οδός Σβορώνου, όπου συνεργεία προχωρούν σε διαπλάτυνση των πεζοδρομίων.
Τουλάχιστον με το πέρας των εργασιών, θα υπάρχει χώρος ασφαλούς διέλευσης των πεζών… όσο για τη στάθμευση των οχημάτων, εκεί ζητούνται και αναζητούνται λύσεις.
Προς το παρόν, τουλάχιστον για τις μέρες με ηλιοφάνεια, η μόνη λύση είναι το ποδήλατο. Άσε που χρησιμοποιώντας ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο (εκτός από τη γυμναστική) γλιτώνεις και τη βενζίνη και κάνεις τη δουλειά σου και πιο γρήγορα!


3
 
Της έμειναν τα εμβόλια για τον H1N1 της Γερμανίας και προσπαθεί να τα πασάρει. Ψάχνει αγοραστές αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία.
Ε πού το πρόβλημα! Εδώ είμαστε εμείς! Τι θα τα κάνουμε θα μου πείτε. Σάμπως και εκείνα τα υποβρύχια που μας «φούσκωσαν» και τα οποία τα χρυσοπληρώνουμε, θα τα χρησιμοποιήσουμε;
Απλά την αλληλεγγύη μας επιθυμούμε να δείξουμε στο γερμανικό λαό…


4
 
Τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης και τους συνοδούς καθηγητές, υποδέχθηκε και ξενάγησε στη Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης.
Οι μαθητές, ξεναγήθηκαν σε χώρους της Βουλής, κάθισαν στα βουλευτικά έδρανα και ενημερώθηκαν από τον κ. Αμοιρίδη, για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, αλλά και για τις υποχρεώσεις ενός βουλευτή στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του.
Επίσης, συζήτησαν για θέματα που απασχολούν το εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά και για καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές ως μέλη της σχολικής κοινότητας.
Η επίσκεψη των μαθητών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ενώ την επομένη ο βουλευτής αναχώρησε για εξωτερικό όπου συμμετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση των 13 χωρών της Μαύρης Θάλασσας.


5
 
Σε νέες μορφές κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα στην Πιερία, αφού τα ποσοστά συμμετοχής τους στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις ήταν απογοητευτικά.
Την Πέμπτη το απόγευμα, συναντήθηκαν εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων του νομού μας και αποφάσισαν να διοργανώσουν συναυλία διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα.
Συζητήθηκε το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις προσεχείς μέρες και να ανακοινωθεί την ημέρα της συναυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: