Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΙΓΑΙΟΝ..Μόλις μας παραχωρηθεί θα τον καλλωπίσουμε

Μπορεί η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το δήμο Κατερίνης, όπως λέει, επέλεξε ωστόσο να στείλει ανακοίνωση στα τοπικά ΜΜΕ για να ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι σε όσα ο δήμος δημοσίως της ...καταλόγισε την περασμένη Τετάρτη.
Σε προχθεσινή ανακοίνωσή του, ο δήμος Κατερίνης, μας πληροφορούσε ότι συνεργεία της αντιδημαρχίας Πρασίνου προέβησαν σε κοπή χόρτων στο χώρο πάνω από τη σήραγγα, με τη διευκρίνιση πως υπεύθυνη γι’ αυτό είναι η παραχωρησιούχος της εθνικής οδού, η οποία όμως δε προέβη σε καμία σχετική ενέργεια.
Θα προβούμε, απαντά η «Αιγαίο», μόλις μας παραχωρηθεί ο χώρος.
«Έως σήμερα 22.04.2010», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, «δεν έχει παραχωρηθεί από το Δημόσιο στην Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ο χώρος πρασίνου που βρίσκεται επάνω από τη Σήραγγα Κατερίνης. Άρα η Εταιρεία δεν φέρει προς το παρόν καμία ευθύνη για τον συγκεκριμένο χώρο».
Παρόλα αυτά, προσθέτει, «η Εταιρεία, με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις, έχει ήδη εκπονήσει όλες τις μελέτες για την εκτέλεση των εργασιών στον χώρο αυτό και τις έχει καταθέσει προς έγκριση από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό.  Μόλις ο χώρος παραχωρηθεί στην Εταιρεία και μόλις ο Ανεξάρτητος Μηχανικός εγκρίνει τις μελέτες, τότε θα ξεκινήσουν και οι προβλεπόμενες εργασίες».
Και συνεχίζει: «Θα πρέπει, εξάλλου, να υπογραμμιστεί ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την αρμόδια Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε, στο βαθμό του εφικτού, να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της στην τελική διαμόρφωση του χώρου».
Τέλος, μας πληροφορεί ότι «όσες συναφείς εργασίες έχει εκτελέσει έως σήμερα η Εταιρεία μας στον εν λόγω χώρο είναι ανεξάρτητες από όσα προβλέπονται στη Σύμβαση Παραχώρησης και αποτελούν πρωτοβουλία της Εταιρείας με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κατερίνης».
Πολιτεία 

Δεν υπάρχουν σχόλια: