Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Νέα αύξηση στα διόδια

diodia-06-03Λόγω Τεμπών, παραμένουν ίδιες οι τιμές, στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς, χωρίς χρέωση στο σταθμό Αιγινίου
Την ώρα που η κυβέρνηση μειώνει τα εισοδήματα των εργαζομένων, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου αυξάνει τις τιμές των διοδίων τελών στους σταθμούς της εθνικής οδού.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας, οι τιμές θα είναι «τσιμπημένες» ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα 8 Μαρτίου. Η νέα χρέωση ανά χιλιόμετρο αναπροσαρμόζεται από τα 2,5 λεπτά στα 3 λεπτά.
«Η αναπροσαρμογή των διοδίων τελών γίνεται με ....βάση των όρων της Σύμβασης Παραχώρησης, που έχει συναφθεί με το Ελληνικό Δημόσιο και είναι αναγκαία προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η χρηματοδότηση της κατασκευής και λειτουργίας του οδικού άξονα», αναφέρει η «Αιγαίο».

Η εφαρμογή της παραπάνω αύξησης πάντως δε θα είναι καθολική, εξαιτίας των «απρόβλεπτων», όπως τονίζει η εταιρεία, «συμβάντων, που έχουν επιβάλλει τον αποκλεισμό τμήματος του έργου στην Κοιλάδα των Τεμπών».
Έτσι, η νέα αύξηση αφορά μόνο τους σταθμούς διοδίων της Πελασγίας και του Μοσχοχωρίου. Στα διόδια της Λεπτοκαρυάς δεν θα γίνει αναπροσαρμογή, ενώ οι οδηγοί θα συνεχίσουν να μη περνούν ελεύθερα από τους σταθμούς Μακρυχωρίου, Πυργετού και Αιγινίου.

Οι τιμές στους σταθμούς διοδίων θα αναπροσαρμοστούν ως εξής:
times-diodia
Δεν πληρώνουμε

Στο μεταξύ, το κίνημα διαμαρτυρίας κατά των διοδίων που έχει αναπτυχθεί στο νομό, συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και της Επιτροπής Αγώνα «Όχι στα διόδια Αιγινίου», θα βρίσκονται και σήμερα, Σάββατο, στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, από τις 11.00 το πρωί, μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι, για να διανείμουν φυλλάδια, με σύνθημα «Δεν πληρώνουμε» και παρασύνθημα «Τη μπάρα την σπρώχνουμε! Δεν τη σηκώνουμε!».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: