Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Πόλεμο στον πόλεμο των μέτρων


pame-01Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των γραφείων της Επιθεώρησης Εργασίας, από το ΠΑΜΕ Πιερίας
Χωρίς σοβαρά πυρομαχικά ξεκίνησαν χθες οι εργαζόμενοι της Πιερίας την αντεπίθεση τους στον «πόλεμο» που τους κήρυξε η κυβέρνηση με τα οικονομικά μέτρα.
Λίγοι, αλλά με παλμό, οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία. Μικρότερο από το ποσοστό των περικοπών στο 13ο και 14ο μισθό τους η συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων του νομού στη χθεσινή 24ωρη απεργία.
Ολιγάριθμοι, αλλά με αγωνιστικότατο παλμό, οι .......διαδηλωτές του ΠΑΜΕ Πιερίας, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη «βαρβαρότητα» των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ε.Ε και της πλουτοκρατίας.
pame-02«Είναι ντροπή σήμερα για κάθε εργάτη και νέο να υποταχθεί, να δεχτεί αμαχητί την αφαίρεση των δικαιωμάτων που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και αίμα κατάκτησαν», είπε ο ομιλητής της συγκέντρωσης και οι διαδηλωτές απάντησαν με το σύνθημα «πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών».
Ο «πόλεμος» περιλάμβανε πορεία προς τα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και συμβολική, ωριαία, κατάληψή τους. Καθ’ οδόν, οι διαδηλωτές έστειλαν μήνυμα και στους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων, φωνάζοντας «εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά».

Οι συγκεντρωμένοι έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού για τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, στο συντριβάνι (πλατάνι) στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, όπου, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, θα ξαναδιαδηλώσουν κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Δάσκαλοι και καθηγητές, απεργιακό ραντεβού από βδομάδα

Ούτε το 10% δεν άγγιξε η συμμετοχή των καθηγητών της Πιερίας στην 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει για χθες η Ομοσπονδία τους. Παρόλ’ αυτά, αγωνιστικό «παρών» έδωσαν στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, λίγο πριν το μεσημέρι, ο πρόεδρος και μέλη της ΕΛΜΕ Πιερίας, που έστησαν το τραπεζάκι τους και μοίρασαν τη λιτή αλλά άκρως εύγλωττη απεργιακή τους προκήρυξη, που έλεγε: «Υπάρχει εναλλακτική λύση» για την έξοδο από τη οικονομική κρίση και βρίσκεται «στη φορολόγηση της κερδοφορίας τραπεζών, του εφοπλιστικού κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας και των off shore εταιρειών, στη δήμευση της περιουσίας ιδιοκτητών μεγάλων επιχειρήσεων που υποτίθεται ότι χρεοκόπησαν και στη δραστική μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων».
Κεντρικό σύνθημα και η αύξηση και όχι η περικοπή της χρηματοδότησης της παιδείας, που δέσποζε στο πανό των καθηγητών.

pame-03Ούτε  5% δεν ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου των Δασκάλων Πιερίας, 58 (στους 1270) ήταν όλοι κι όλοι οι γενναίοι που αψήφησαν την απώλεια ενός μεροκάματου, προκειμένου να καταγράψουν την αντίδρασή τους στην αφαίμαξη των εισοδημάτων τους.

Μεγαλύτερη ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων του νομού στην 3ωρη στάση εργασίας, που είχαν κηρύξει για χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, από τις 12.00 μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι. Οι «στασιαστές» ωστόσο δεν κατέγραψαν την παρουσία τους σε καμία συγκέντρωση-συλλαλητήριο, αφού το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης δεν τόλμησε να οργανώσει κάτι τέτοιο.
‘Όπως και να ‘χει, οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα συνεχιστούν. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού έχει ήδη οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Μαρτίου, που θα είναι μέρα γενικής 24ωρης απεργίας.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)
ΚΡΑΧΤΗΣ
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: