Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το Σάββατο 6 Μαρτίου

pame-04Ήσυχα χθες στην Πιερία, αν εξαιρέσουμε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κατερίνης (που ήταν φασαρτζίδικο) και τη συμβολική κατάληψη που έκαναν στα Γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας (άγνωστο γιατί επέλεξαν αυτά κι όχι τη ΔΟΥ, για παράδειγμα).
Χωρίς προβλήματα για τα σχολεία και η 24ωρη απεργία των δασκάλων και των καθηγητών, αφού ελάχιστοι συμμετείχαν.
Δηλαδή, αν θέλουμε να μιλήσουμε με όρους δημοσιογραφίας, δεν είχαμε είδηση. Τουλάχιστον τίποτε που να μη μοιάζει με «ξαναζεσταμένα μακαρόνια», όπως λέμε στο σινάφι μας τις παλιές ειδήσεις.....
……………………………………………………

teachers-01Συναυλία σκέφτονται να οργανώσουν τα Δ.Σ των Συλλόγων των καθηγητών και των δασκάλων της Πιερίας, μπας και ξεσηκώσουν τους συναδέλφους τους να απεργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη.
Καθότι, ληστρικά ξεληστρικά τα νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα, οι εκπαιδευτικοί το σκέφτονται να το χάσουν το μεροκάματο.
Όσο το έχουν τέλος πάντων. Γιατί κι αυτό δεν μπορούν πια να το έχουν σίγουρο.

 …………………………………………………………
Στην κατάληψη του Εθνικού Τυπογραφείου προχώρησαν χθες οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, με στόχο να μην τυπωθεί το ΦΕΚ του νόμου με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Αλλά, κατά πως λένε, η κυβέρνηση εξετάζει το νομοσχέδιο να τεθεί σε ισχύ με την υπερψήφισή του από τη Βουλή και όχι με τη δημοσίευσή του στο ΦΕΚ.
………………………………………………………

past-photosΑπό σούβλα … κοντοσούβλι και στα στρατόπεδα

Κόβεται από φέτος για λόγους οικονομίας το ομαδικό γλέντι της Κυριακής του Πάσχα στις στρατιωτικές μονάδες, με οβελίες σε παράταξη και πολλούς προσκεκλημένους.
Σύμφωνα με Τα Νέα, απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη από το ΓΕΕΘΑ ορίζει ότι από φέτος και στο εξής ο εορτασμός του Πάσχα θα πραγματοποιείται με παράθεση εορταστικού γεύματος στο προσωπικό που είναι υπηρεσία.
………………………………………………………
Ψέκασαν με χημικά τον Μανώλη Γλέζο!
glezosΣτο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με λιποθυμικό επεισόδιο  έστειλαν χθες τα ΜΑΤ τον Μανώλη Γλέζο.
Βίντεο το οποίο μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν τον Μ. Γλέζο (που συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα) να προσεγγίζει άνδρες των ΜΑΤ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά τους, να σπρώχνεται και στη συνέχεια να τον ψεκάζει ένας αστυνομικός με χημικά, από κοντινή απόσταση.
Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισαν το περιστατικό «ατυχές» και «όχι στοχευμένο». «Ήταν κομμάτι», λένε, «ευρύτερης προσπάθειας της Αστυνομίας τη δεδομένη χρονική στιγμή να περιορίσει τα επεισόδια. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της με επαγγελματισμό και προσπαθεί με κατανόηση και ψυχραιμία να χειριστεί τις διαδηλώσεις και να απομονώσει τα περιστατικά βίας».
Τι να τους πεις τώρα! Ότι ο άνθρωπος κατέβασε τη σημαία των ναζί από την Ακρόπολη χωρίς να πάθει τίποτε, για να τον στείλουν αδιάβαστο (με χημικά) οι συμπατριώτες του;
Πάντως, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, οι Ομοσπονδίες ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, εξέφρασαν εν τω άμα τη λύπη τους για τον τραυματισμό του Μανώλη Γλέζου, ενώ αντιπροσωπεία τους τον επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» καιτου επέδωσε μια ανθοδέσμη και την κάτωθι επιστολή:
«Αγαπητέ Κύριε Γλέζο,
Με αισθήματα έντονης ανησυχίας και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της ειρηνικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, χρησιμοποιήθηκαν και πάλι συνάδελφοι μας στον άχαρο ρόλο της καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ο άνθρωπος σύμβολο των αγώνων του λαού μας, εσείς που έχετε άλλωστε συμπαρασταθεί και στηρίξει τους αγώνες μας.
Δεχθείτε τις ειλικρινείς μας ευχές για ταχεία ανάρρωση. Χίλια συγνώμη».
Χημικά ο Γλέζος, γιαούρτι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Την ώρα που βρισκόταν στο βήμα απ' όπου θα εκφωνούσε την ομιλία του, δέχθηκε ένα γιαούρτι, στη συνέχεια ένας εκ των συγκεντρωμένων του πέταξε αλεύρι.
Μετά όμως, άρχισαν τα έκτροπα-έκτροπα. Εν μέσω αναταραχής ένας άντρας του επιτέθηκε και χειροδίκησε εναντίον του. Ο πρόεδρος συνεπλάκη με το δράστη της επίθεσης και … κατέληξε κι αυτός στον «Ευαγγελισμό».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: