Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Πέμπτη 18 Μαρτίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

PINAKIDES
 
Σε συμβολική αποξήλωση διαφημιστικών πινακίδων από τα σημεία εισόδου της Κατερίνης θα προβούν σήμερα το πρωί μέλη της Ομάδας «Η επιδημία της διαφημιστικής πινακίδας».
Η Ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει σε .. αυτοδικία κατά των πινακίδων, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με την οποία, όσοι είχαν τοποθετήσει διαφημιστικές πινακίδες κατά παράβαση του άρθρου 11 του ν.2696/99 στα όριά του, όφειλαν μέχρι τις 28 Φλεβάρη να τις απομακρύνουν και μάλιστα με δικά τους μέσα.
Πράγμα που μάλλον δεν έγινε, αφού μέλη της Εθελοντικής Oμάδας  Δράσης Πιερίας φωτογράφισαν πολλά σημεία της πόλης της Κατερίνης όπου, οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, παραμένουν πεισματικά στη θέση τους.
«Οι πολίτες κάνουν την αρχή και καλούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τη στήριξη των δικαστικών αρχών, να προβεί άμεσα, ως οφείλει, στην εφαρμογή του νόμου και στην αποξήλωση όλων των πινακίδων που δεν έχουν τοποθετηθεί με άδεια των αρμοδίων Αρχών», αναφέρει η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης, υπενθυμίζοντας πως, σύμφωνα με εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Μαύρου, η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της χώρας αποτελεί διαρκές έγκλημα, καθώς τελείται όχι μόνο τη στιγμή της τοποθέτησης, αλλά όσο διατηρείται η παράνομη κατάσταση η οποία προσβάλλει το έννομο αγαθό της ασφάλειας οδηγών και πεζών.

Ένας τσιγγάνος, ένας γιατρός του ΕΣΥ και ένας παπάς είναι (διαβάσαμε) τα πιο σημαντικά ευρήματα της Επιτροπής για την Καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος, της οποίας προϊσταται αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Πάλι καλά (λένε) γιατί, τι να σου κάνει κι η Επιτροπή όταν έχει 27 άτομα προσωπικό, κι οι υποθέσεις που χρεώνεται ο κάθε οικονομικός αναλυτής της είναι πάνω από 250 ετησίως;
Ευτυχώς που έχουμε και τις Εξεταστικές της Βουλής (να λες) και θα πιάσουμε και τα μεγάλα «ψάρια» (καλά ντε, λέμε και καμιά χαζομάρα να περνάει η ώρα).
Πάντως, οι τρεις παραπάνω που πιάστηκαν στα δίχτυα της Επιτροπής Καταπολέμησης του «μαύρου» χρήματος πρέπει να είχαν μπόλικο χιούμορ.
Ο παπάς, την περίοδο που νοσηλευόταν στις ΗΠΑ ο Χριστόδουλος, άνοιξε δύο λογαριασμούς, έναν για τους πυρόπληκτους και έναν για τα νοσήλια του Αρχιεπισκόπου. Συγκέντρωσε, συνολικά, 240.000 ευρώ και τα μόνα που πρόλαβε να μπλοκάρει η Επιτροπή ήταν 20.000 ευρώ, αφού είχε προλάβει να επενδύσει τα υπόλοιπα στο Χρηματιστήριο.
Ο τσιγγάνος βρέθηκε με καταθέσεις 650.000 ευρώ, τα οποία η Επιτροπή πιθανολογούσε  ότι προέρχονταν από κλοπές.«Νόμιμα είναι. Αποδείξτε μου εσείς ότι είναι παράνομα», ήταν η απάντηση του όταν ρωτήθηκε πού τα βρήκε.
Ο δε γιατρός του ΕΣΥ (χειρούργος) στον λογαριασμό του οποίου έμπαιναν κάθε μήνα 16-17 χιλιάδες ευρώ για 5-6 χρόνια και είχαν συγκεντρωθεί περίπου 900.000 ευρώ, όταν τον κάλεσε η Επιτροπή για εξηγήσεις είπε: «Τα απογεύματα κάνω πού και πού ψιλοϊατρική»!

Πρόταση από την αμερικανική εταιρεία Millennium για μια επένδυση ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στον τομέα της ψυχαγωγίας (αμερικανικά κινηματογραφικά στούντιο, στα οποία θα γυρίζονται ταινίες αμερικανικής παραγωγής και προδιαγραφών), έφτασε στο υπουργείο της κ. Λούκας Κατσέλη.
Το υπουργείο εξετάζει την πρόταση και κάνει προσπάθειες να βρεθούν και οι κατάλληλοι χώροι στέγασης της επένδυσης.
Το αναφέρουμε γιατί, όταν πρότεινε κάτι τέτοιο ο Νομάρχης Πιερίας, δεν τον είχαμε πάρει στα σοβαρά.
Και να που θα γίνουμε Χόλυγουντ και μεις δεν έχουμε μια σοβαρή πρόταση για τη στέγαση της επένδυσης στην Πιερία.

Τι διάολο; Η «Εταιρεία Καταλανών» (που πλιατσικολόγησε τη μισή Ρωμανία τον 14ο αιώνα) κατέχει τα διόδια της επικράτειας;
Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι και με ποιο δικαίωμα αυξάνουν κάθε λίγο και λιγάκι το τίμημα -το άτιμο τίμημα-που πληρώνουμε για να περάσουμε, λες κι έχουν πιάσει τα γεφύρια και τα περάσματα της χώρας Λομβαρδοί κατσιαπλιάδες!
Τόση αποβλάκωση, να πληρώνεις για να σε κλέβουν, συνεπάγεται η ιδιωτικοποίηση; (έγραφε χθες ο Ναυτίλος του Στάθη, στην Ελευθεροτυπία).

Ακόμη ένα νομοσχέδιο υπερψήφισε επί της αρχής, ο Λαϊκό Ορθόδοξος Συναγερμός, την ώρα που η Νέα Δημοκρατία αποχωρούσε από τη Βουλή, εκφράζοντας την αντίθεσή της.
Δεν καταλαβαίνω, αφού μια χαρά τα πάνε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο Πα.Σο.Κ και ΛΑΟΣ, γιατί ο κ. Πάγκαλος τα έβαλε με τους συντρόφους του στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τόλμησαν να ενστερνιστούν κάποιες από τις απόψεις (και ενστάσεις) του κ. Καρατζαφέρη στο νομοσχέδιο των μεταναστών!

«Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος για να βγούμε από την κρίση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.
Δεν διαφωνούμε πρόεδρε, αρκεί να μην αναλάβεις εσύ το ρόλο του Ραχάγκελ…

3
 
Από παράπηγμα «φιλοξενίας» τοξικομανών, το πρώην κτίριο που στέγαζε το φύλακα του πάρκου Κατερίνης, μετατράπηκε σε Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Όσο για τους τοξικομανείς που βρίσκουν καταφύγιο στο πάρκο της Κατερίνης, ας «βολευτούν» στο ανοιχτό θεατράκι και το χειμώνα… Και μην πει κανείς, «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα!»

Χθες δεν μπορούσα να κοιμηθώ…
Ο Παπαμιμίκος θα εκλεγεί στην ΟΝΝΕΔ ή ο Χατζής; Η ΟΝΝΕΔ Κέντρου, Αναλήψεως και των άλλων γειτονιών ποιον θα στηρίξουν;
Εδώ ο κόσμος χάνεται και στην ΟΝΝΕΔ κάνουν εκλογές. (ε! ρίχνουν και κάτι ψιλές, γιατί όπως κατάλαβα έχουν μείνει ανοιχτοί λογαριασμοί από τις εσωκομματικές του περασμένου Νοέμβρη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: