Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Στήριξη Μπαρόζο






ΠΕΜΠΤΗ 18.03.2010
Την στήριξη του στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο κ. Μπαρόζο υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει αλλάξει μετά από τις ...
προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα προς
 
στον ελληνικό λαό λέγοντας ότι αυτά τα επώδυνα μέρα τα οποία έπρεπε να παρθούν είναι προς όφελος τους.
Τέλος, ο κ. Μπαρόζο τόνισε ότι αν χρειαστεί θα δοθεί οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, ωστόσο υπογράμμισε ότι ο κ. Παπανδρέου του επιβεβαίωσε πως κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε προσωπικά τον κύριο Μπαρόζο αλλά και την Κομισιόν για τις προσπάθειες που καταβάλλουν ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα της, ενώ και ο ίδιος τόνισε ότι η χώρα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ευρωζώνη.
Σήμερα ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Χρηματοπιστωτική, Οικονομική και Κοινωνική Κρίση, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Θετικά αποτίμησε, εν τω μεταξύ, το Εcofin την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας, όπως δήλωσε o υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου. "Η Ευρώπη βρίσκεται σε σύγχυση, δεν έχει πετύχει αυτά που είχε στόχευση να πετύχει και βρίσκεται σε σταυροδρόμι", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: