Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Συνεδρίαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Σύσκεψη για τη στάση της αρχαιολογίας στη Νότια Πιερία

ΠΕΜΠΤΗ 18.03.2010
Το νομαρχιακό συμβούλιο Πιερίας συνεδρίασε το βράδι της Τρίτης, με κυριότερα θέματα τη στάση της αρχαιολογίας κυρίως στη Νότια Πιερία και τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην ανάπτυξη της περιοχής, και τις απολύσεις που έγιναν σε σούπερ μάρκετ του νομού.
Το θέμα της αρχαιολογίας έθεσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργος Παπαθανασίου και των απολύσεων ο κ. Γιάννης Σκούφας από την ελάσσονα ....
αντιπολίτευση.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
Σε ότι αφορά το ζήτημα της αρχαιολογίας ο κ. Παπαθανασίου ζήτησε και πάλι να γίνει η σύσκεψη η οποία αναβλήθηκε την προηγούμενη φορά, είτε όπως είπε έλθουν ή όχι οι αρχαιολόγοι της υπηρεσίας, και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι ουσιαστικά τα προβλήματα ξεκίνησαν από τότε που ιδρύθηκε η υπηρεσία αυτή στην Πιερία, καθώς μέχρι τότε δεν είχε σημειωθεί κάποιο πρόβλημα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Στο ζήτημα των απολύσεων υπαλλήλων ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε πως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν γίνονται απολύσεις, ούτε όταν υπάρχει ανεργία.
Παρεμβαίνοντας στο θέμα ο κ. Χ. Μπρουσκέλης είπε ότι αν απολύονται σε ποσοστό άνω του 2% υπάλληλοι, τότε αυτές οι απολύσεις είναι άκυρες.
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Στο πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης έγινε συζήτηση για τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο δρόμο από Φωτεινά προς Μόρνα, όπου ο Νομάρχης επέκρινε όσους κατηγορούν και συκοφαντούν το έργο του δρόμου.
Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε και η νομαρχιακή σύμβουλος και δασολόγος κ. Συμέλα Ελευθεριάδου που είπε ότι τα προβλήματα προκλήθηκαν από ψηλά και όχι από τις πλαγιές του βουνού.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης γνωμοδοτήσεις για ιδρύσεις σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ν.Α. Πιερίας, όπου ελήφθη απόφαση για την έγκριση του Πενταετούς Προγράμματος Σχολικής Στέγης της Ν.Α. Πιερίας. Επίσης ελήφθη απόφαση για την έγκριση της 2ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Ν.Α. Πιερίας, οικον. έτους 2010.(ΠΙΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΛΟΙ)
http://kraxtis-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: