Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Νέο ταξίδι Σαμαρά στις Βρυξέλλες - επιστολές Αλογοσκούφη ανάβουν "φωτιές"

samaras_sm44Ο Αντώνης Σαμαράς την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί εκ νέου τις Βρυξέλλες, για να παρουσιάσει τις προτάσεις του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπως του ζήτησε η Άγκελα Μέρκελ. Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν στη ΝΔ οι επιστολές του πρώην Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη προς τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή, στις οποίες λέει ότι δεν υποστηρίχθηκε το έργο του ακόμη και από στελέχη της ίδιας παράταξης και τονίζει με νόημα, "άλλο η αυτοκριτική κι ..άλλο ο μηδενισμός των πάντων".

Προς Σαμαρά και Καραμανλή

Πολυσέλιδη επιστολή προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην πρωθυπουργό, έστειλε ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ζητά από τη ΝΔ να στηρίξει το έργο που επιτελέστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές για τη στάση βουλευτών του κόμματος Της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δε στήριξαν το έργο του.
«Άλλο η αυτοκριτική κι άλλο μηδενισμός των πάντων» λέει χαρακτηριστικά, ενώ τονίζει ότι αν εμπεδωθεί το κλίμα μηδενισμού σχετικά με τις ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης για την κατάσταση της Οικονομίας τότε η ανάκαμψη της ΝΔ θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απέφυγε κάθε σχόλιο για τις επιστολές Αλογοσκούφη προς Καραμανλή, Σαμαρά, σχετικά με τα πεπραγμένα του οικονομικού επιτελείου της διακυβέρνησης Καραμανλή, "άδειασε" τον Θεόδωρο Καράογλου για τη φρασεολογία του περί πλοίου που κινδυνεύει να βουλιάξει, ενώ δήλωσε ότι την προσφορά του Κώστα Καραμανλή δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει, επισημαίνοντας παράλληλα πως πρώτος ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αυτοκριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς

Σχετικά με τις επαφές που είχε ο Πρόεδρος της ΝΔ στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος τόνισε πως ο κ.Σαμαράς παρουσίασε τις απόψεις του αλλά και τις παραμέτρους του ελληνικού προβλήματος, ζητώντας από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας μας μέσα στο πλαίσιο της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να υπάρξουν εγγυήσεις για να μπορέσει η Ελλάδα να δανείζεται φθηνότερα, ενώ στις 25 Μαρτίου ο Πρόεδρος της ΝΔ θα είναι από τους βασικούς ομιλητές στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών - μελών του ΕΛΚ, μετά από πρόσκληση της Αγκέλα Μέρκελ.Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: