Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010
Ανασύνταξη δυνάμεων παρακαλώ πολύ και μπορεί να είναι Παρασκευή αλλά ουσιαστικά είμαστε εκτός εορταστικής περιόδου και οφείλουμε να επανέλθουμε. Εύκολο να το λες…..
Άμα δεν έχεις έμπνευση….ούτε το όνομα σου δεν μπορείς να γράψεις, όχι να κάνεις και ρεπορτάζ….. Και αυτό το διάστημα αισθάνομαι ότι χάσαμε και την έμπνευσή μας στα ρεπορτάζ.
Περιοριζόμαστε σε έθιμα, εκδηλώσεις, κάλαντα και εύπεπτες ειδήσεις, χωρίς πραγματικά να θέλουμε…τάχα μου λόγω των γιορτών να ασχοληθούμε με οποιοδήποτε …σοβαρό ή μη θέμα.
Κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω τη σημερινή στήλη και αίφνης μου ήρθε η είδηση. Έρχεται λέει ο Καποδίστριας 2 και το αρχικό σχέδιο προβλέπει όπως ξέραμε εξάλλου τρεις δήμους στην Πιερία.
Θα γίνουμε από δεκατρείς, τρεις και από δω παν κι οι άλλοι. Καλές οι συνενώσεις παιδιά αλλά με το μαλακό. Έτσι όπως το πάτε εσείς, θα σβήσετε στο τέλος από το χάρτη την Πιερία.
Κάντε την ένα δήμο, καταργήστε και τις νομαρχίες, βάλτε μας έναν έπαρχο εδώ …και ζήτωσαν.
Έχουμε και ονοματολογία.  Άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται όλοι εκείνοι που ενδιαφέρονται να διαδραματίσουν ρόλο στην μετά Καποδίστρια 2 εποχή. Και είναι πολλά.
Εγώ άκουσα και ονόματα δημοσιογράφων. Θέλετε μια γεύση; Οοοχιιιι ακόμη. Θα σας αιφνιδιάσω.
Θα σας δώσω μόνο ένα στοιχείο. Έχει χάρ(ι)-σμα.
Και πάμε πάλι από την αρχή τώρα, γιατί ο Καποδίστριας μπορεί να μας απασχολήσει όλο το χειμώνα.
Δεν θέλουμε γκρίνιες και προβλήματα. Θέλουμε διάλογο, επιχειρήματα, προτάσεις.
Πάντως η πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι ας μην έχει τα χαρακτηριστικά…των κομματικών προτιμήσεων….
Ας κάνουμε την υπέρβαση. Τι λέξη κι αυτή θεέ μου.
Να και η συνάντηση του συνδυασμού Χιονίδη. Με το καλημέρα της νέας χρονιάς, οι Πολίτες σε Δράση δήλωσαν αποφασισμένοι να ριχτούν στη μάχη των εκλογών.
Να μην ξεχνιόμαστε οι υπόλοιποι παρακαλώ. Άντε να αρχίσουν τα όργανα. Μ’αρέσουν οι εκλογές τελικά αν και δεν περνάω και πολύ καλά.
Πάμε στα μπλογκς….έχουν ωραίες ειδήσεις.
Αλλαγές στα αποτελέσματα των αναζητήσεων
Πολλοί είναι αυτοί σε όλο τον κόσμο που παρατηρούν αλλαγές σε αποτελέσματα του Google.
Υπάρχει μια φήμη πως το Google έχει αρχίσει να βάζει σε εφαρμογή το Caffeine, τη νέα μηχανή αναζήτησής του με ριζικές αλλαγές σε όλο το σύστημα, στο πως βαθμολογεί κάθε αποτέλεσμα και με ποιο τρόπο καθορίζει την εμφάνισή τους. Από το google προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση.
Διαβάστε και αυτή την είδηση.
Στριμωγμένη στο μισό μόλις κάθισμα ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα μια ελληνίδα επιβάτης. Ο διπλανός της ήταν υπέρβαρος, ζύγιζε περίπου 220 κιλά και επειδή δεν χωρούσε στην δική του θέση, είχε καταλάβει με τον όγκο του και τη μισή από τη δική της. Η κοπέλα διαμαρτυρήθηκε έντονα στην ξένη αεροπορική εταιρεία, αλλά δεν κατάφερε τίποτα, με αποτέλεσμα να ταξιδέψει σε... συνθήκες ασφυξίας.
Αυτό ήταν ένα από τα πιο... περίεργα παράπονα που έκαναν επιβάτες αεροπορικών εταιρειών στα αρμόδια γραφεία της Ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Συνολικά, 556 καταγγελίες έγιναν μέσα στο 2009, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν αδικαιολόγητες ματαιώσεις ή καθυστερήσεις πτήσεων, άρνηση επιβίβασης λόγω διπλοκρατήσεων θέσεων και απώλειες αποσκευών.
Μάλιστα, σε σχέση με τις απώλειες αποσκευών ενδιαφέρον προκαλεί μια άλλη καταγγελία επιβάτιδος που ζήτησε αποζημίωση για την... γούνα της. Πήγαινε σε προορισμό με θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών κελσίου, η βαλίτσα χάθηκε και κλήθηκε να περιγράψει τι περιλαμβάνονταν μέσα.
Η αεροπορική εταιρεία αποδέχθηκε να την αποζημιώσει για όλα τα υπόλοιπα υπάρχοντά της, όπως μαγιό και καλοκαιρινά ρούχα, όχι όμως και για τη γούνα, κρίνοντας ότι δεν της ήταν και πολύ απαραίτητη σε συνθήκες καύσωνα!!!(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: