Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κινητοποιήσεις στο τέλος Ιανουαρίου - Αγρότες και κτηνοτρόφοι στους δρόμους

 

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010


Η Παναγροτική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση (ΠΑΣΥ) καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να βγουν μαζικά στους δρόμους, να κινητοποιηθούν και να απαιτήσουν λύσεις στα πιεστικά προβλήματα που κάνουν κάθε μέρα δυσκολότερη τη ζωή μας.
      Για μια ακόμη χρονιά οι τιμές σε όλα σχεδόν τα προϊόντα μας (βαμβάκι, ρύζι,

σιτηρά, καλαμπόκι, γάλα, κρέας κ.α.) είναι εξευτελιστικές, με συνέπεια μεγάλες απώλειες στο εισόδημα μας. Από τις ενισχύσεις του ΟΣΔΕ πήραμε μόνο το 60%, χωρίς να γνωρίζουμε αν και πότε θα δοθούν τα υπόλοιπα, ενώ μεγάλος αριθμός αγροτών δεν πήρε επιστροφή από τον φόρο στο πετρέλαιο με το διαχωρισμό σε «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες». Το κόστος παραγωγής συνεχίζει να ανεβαίνει στα ύψη με τις συνεχείς αυξήσεις σε μέσα και εφόδια. 
      Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ σήμερα και της ΝΔ πριν συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση, την κρίση να πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
      Σήμερα όλοι πλέον έχουμε εμπειρίες από την .......εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και γνωρίζουμε τις συνέπειες της: φτώχια, ξεκλήρισμα, εγκατάλειψη καλλιεργειών, εξευτελιστικές τιμές, εγκατάλειψη της υπαίθρου. 
      Οι αγώνες μας είναι μονόδρομος. Μόνο με αγώνες μπορούμε να βάλουμε φραγμούς στην αντιαγροτική και αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και Ε.Ε.
      Διεκδικούμε μια άλλη αγροτική πολιτική που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που θα αξιοποιεί τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.
      Καμία εμπιστοσύνη στους καρεκλοκένταυρους των ΠΑΣΕΓΕΣ-ΣΥΔΑΣΕ-ΓΕΣΑΣΕ, στους συμβιβασμένους αγροτοπατέρες, που συνεργούν στην υλοποίηση των αντιαγροτικών πολιτικών και εμφανίζονται σήμερα με «ψευτοαγωνιστικό» προσωπείο, στην προσπάθεια τους να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών.

      Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες να διεκδικήσουν:
* Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
* Αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος, εξαιτίας της ΚΑΠ και των εξευτελιστικών τιμών.
* Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του φόρου στο πετρέλαιο, επιστροφή για φέτος του ΦΠΑ στο σύνολο της είσπραξης του προϊόντος.
* Άμεση καταβολή της συνδεδεμένης και αποσυνδεδεμένης επιδότησης και κατάργηση του διαχωρισμού σε κατά κύριο και μη επάγγελμα αγρότες.
* Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή. Τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων, με κατάργηση όλων των παρακρατήσεων.
* Τριετές πάγωμα των χρεών στην ΑΤΕ και δεκαετή ρύθμιση χρεών χωρίς πανωτόκια.
* Επιστροφή των χαρατσιών για την αίτηση του ΟΣΔΕ.
* Άτοκα δάνεια για κατοικία στα νέα ζευγάρια.
* Προκήρυξη νέων σχεδίων βελτίωσης και έγκριση προγραμμάτων εγκατάστασης νέων αγροτών.
* Τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές που οφείλονται σε καιρικά φαινόμενα, αποζημιώσεις στο 10% των ζημιών.
* Άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες.
* Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: