Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Σε ώρες αιχμής, λόγω μεταφοράς της β’βάθμιας εκπαίδευσης και της Α’ Δ.Ο.Υ - Κυκλοφοριακό έμφραγμα μπροστά στην ΕΑΣ Προσεχώς αναμένεται να διαμορφωθεί παρακείμενος χώρος για στάθμευση, ώστε να μειωθεί το υπάρχον πρόβλημα

trafficjam.jpg

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Κυκλοφοριακό έμφραγμα παρουσιάζει, σε ώρες αιχμής, μια ολόκληρη περιοχή πέριξ της ΕΑΣ Πιερίας λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας και της Β’ Δ.Ο.Υ. ενώ σε ενάμισι μήνα εγκαθίσταται εκεί και η Α’ Δ.Ο.Υ.
Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με τα οχήματα υπαλλήλων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της Β’ Δ.Ο.Υ. που σταθμεύουν ένθεν και ένθεν μπροστά στα κτίρια της ΕΑΣ. Και το πρόβλημα μεγαλώνει όταν αγρότες, εκπαιδευτικοί, φοροτεχνικοί και πολίτες προσεγγίζουν εκεί για να εξυπηρετηθούν από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Όπως είναι γνωστό, τα κτίρια της ΕΑΣ βρίσκονται στον κεντρικό άξονα της πόλης ο οποίος όμως διασταυρώνεται με τον άξονα προς το Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθώς και με δύο άλλους δρόμους όπου ο ένας οδηγεί προς τον Ι. Ν. Αγίας Αικατερίνης και προς την οδό 19ης Μαΐου ενώ ο άλλος οδηγεί προς τη συνοικία του Εθνικού Σταδίου. Πρόκειται για δύο κεντρικούς άξονες με μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων.
Λόγω της στάθμευσης ένθεν και ένθεν του κεντρικού άξονα της Κατερίνης που είναι διπλής κυκλοφορίας, προκαλείται καταρχήν δυσκολία στα μεγάλα οχήματα όπως είναι τα φορτηγά και τα λεωφορεία. Και σε ώρες αιχμής σχηματίζονται πολύ μεγάλες «ουρές» οχημάτων ενώ προκαλούνται και εκνευρισμοί μεταξύ οδηγών.
Το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας, Αθανάσιου Γκουντάρα στην «Η», αναμένεται να διαμορφωθεί χώρος στάθμευσης μεταξύ των κτιρίων της Ένωσης.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν θα λυθεί κάπως το πρόβλημα της στάθμευσης και κατ’ επέκταση του κυκλοφοριακού στη συγκεκριμένη περιοχή ή απλώς θα μειωθεί λίγο το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκαλείται σήμερα. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό αναμένεται να δοθεί όταν ο συγκεκριμένος χώρος δοθεί σε χρήση.

Ρεπορτάζ: Α.Γαλανός (ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: