Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο
A_1
Για «αιφνίδιο και ακραίο γεωλογικό φαινόμενο» κάνει λόγο νέα ανακοίνωση της αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ, σχετικά με τις κατολισθήσεις και ύστερα από σχετικές μελέτες του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, καθώς και του Γεωτεχνικού.
Πού να μην το είχε εντοπίσει το φαινόμενο και ο Ηρόδοτος δηλαδή πριν μερικές χιλιάδες χρόνια, πόσο πιο αιφνίδιο θα ήταν!
«Οι δονήσεις από διερχόμενα φορτηγά και αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας (από την Κοιλάδα των Τεμπών) είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προκαλούνται από τις εργασίες διάνοιξης των σηράγγων και οι οποίες εκτελούνται σε απόσταση περίπου 900 μέτρων από το σημείο που έγινε η κατάπτωση», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΑΙΓΑΙΟ Α.Ε.
Καιρός να μπουν διόδια δηλαδή και στον εναέριο χώρο, αλλά επειδή αυτό είναι μάλλον ανέφικτο, μπορεί να μπει στα αεροδρόμια ένα «Τεμπόσημο», αντίστοιχο με το «Σπατόσημο».
Το λάθος ξεκίνησε από τον Σουφλιά. Έπρεπε να παραχωρήσει και τον εναέριο χώρο πάνω από τον Αυτοκινητόδρομο…

A_2Δεν χαλάει τις συνήθειές της η Κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να κινείται σε slow ρυθμούς.
Έχει κανα μήνα που λέει ότι θα ανακοινώσει τα οικονομικά μέτρα. Τόσο όσο να αγανακτήσει η Κομισιόν και να ζητήσει «ποσοτικοποίηση» αυτών των μέτρων.
Πέρασε κάμποσος καιρός για τον ορισμό Περιφερειαρχών και Γενικών Γραμματέων Υπουργείων.
Άλλο τόσο έχει περάσει από την παραίτηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ρόβλια και τον ορισμό του αντικαταστάτη του και ακόμα η ορκωμοσία του νέου υφυπουργού δεν έγινε. (έχει οριστεί για την προσεχή Δευτέρα)
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος να ήταν πρωθυπουργός, πιο γρήγοροι θα ήταν οι ρυθμοί της Κυβέρνησης!

Από το e-mail του Γραφείου Τύπου του Δήμου Κατερίνης στάλθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Συνδυασμού «Πολίτες εν Δράση», όπου αναφέρει ότι δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι του Συνδυασμού συναντήθηκαν και συνέφαγαν σε οικογενειακό κέντρο της πόλης.
Είναι λογικό τα γραφεία τύπου να προβάλουν-ενημερώνουν για το έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής, αλλά να χρησιμοποιούνται και ως «γραφεία τύπου» από συγκεκριμένο συνδυασμό (που όλως τυχαίως συμβαίνει να είναι της πλειοψηφίας) μάλλον δεν έχει εξήγηση (λογική τουλάχιστον)
Άλλο Δήμος και άλλο Συνδυασμός…

EGGRAFO_EGNATIAS
Πόσο αιφνίδιο ήταν για την «ΑΙΓΑΙΟ» το ακραίο φαινόμενο της κατάπτωσης των βράχων, όταν 12 μέρες πριν η ΕΓΝΑΤΙΑ της εφιστούσε (με έγγραφό της την προσοχή «ενόψει του επιβεβαιωμένου επικείμενου κινδύνου εκτεταμένων καταπτώσεων των πρανών» στην κοιλάδα;

PHGASOS
Δυο τελευταίες παραστάσεις του έργου «Η Άννα Καρένινα ζούσε στη γειτονιά μας», δίνει αύριο Σάββατο και την Κυριακή ο ΠΗΓΑΣΟΣ.
Όσοι τις χάσουν … έχασαν. Έτσι τουλάχιστον λένε όσοι πρόλαβαν και το είδαν.

Αναβρασμός επικρατεί μεταξύ των κομμάτων, αλλά και των βουλευτών, μέχρι η κυβέρνηση να ανοίξει τα χαρτιά της για το νέο εκλογικό νόμο, τον γερμανικό.
Πάντως ο σημερινός γ.γ. του υπ. Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος είχε υποστηρίξει ότι η καθιέρωση ενός μεικτού εκλογικού συστήματος θα οδηγήσει σε βουλευτές δύο ταχυτήτων: στα μουλάρια που θα ιδροκοπούν στις μονοεδρικές και στα άλογα που θα σταβλίζονται άκοπα στους πριγκιπικούς στάβλους.

Συστάσεις για μείωση των συντάξεων έκαναν οι αξιωματούχοι του μικτού κλιμακίου Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΕΚΤ στο υπουργείο Εργασίας.
Μα, γιατί δεν πρότειναν κατευθείαν να κάνουμε ευθανασία στους παππούδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: